Müsabaka öncesi otelinden, taksisine, ciğerciden, kafe, restoranına tüm esnaf kesimleri hijyen ve fiyat konusunda uyarıldı. Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İsmet Özcan, “İşyerlerimiz temiz ancak daha da temiz olacak, çalışanlar tıraşlarını olup, güzel giyinip, güzel kokacak, ağırlığımızı koyduk” dedi.
ODA BAŞKANLARI TOPLANDI
Özcan, Gazi Şehrimizin ev sahipliğinde oynanacak Galatasaray-Trabzonspor Kupa Finali müsabakasında, şehrimizin marka değerini korumak, misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve esnaflarımızın “Ahilik” anlayışını sürdürmek amacıyla Yeme-İçme ve taşıma sektörleri Oda başkanlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti. Özcan, “Toplantıya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanımız Ünal Akdoğan, Ciğer Ve Kebapçılar Odası Başkanımız Mehmet Gül, Halk otobüsleri Esnaf Odası Başkanımız Sofu Çolak Lokantacılar Esnaf Odası Başkanımız Abdulkadir Katmerci ve Kahveciler Odası Başkanımız Mustafa İşabeşe katıldı. Katılımları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ŞİKAYET GELİRSE HESAP SORARIZ DEDİK
Esnafla yaptıkları toplantıda, temiz olan işyerlerinin o gün daha da temiz olmasını istediklerini dile getiren Özcan şunları söyledi:” Çalışanlar güzel koksun, tıraşlarını olsunlar, güzel giyinsinler dedik. Temizlik ve hijjyen konusu önemli. Ayrıca kimse fiyatlara zam yapmasın dedi. Bunun için otel fiyatlarını, taksi fiyatlarını, tüm esnafın sabit fiyatlarını aldık, yanımıza not ettik. Şikayet gelirse sizden hesap sorarız dedik, ağırlığımız koyduk. Başta Kalealtı esnafı olmak üzere tüm esnafımızı uyarıyoruz. Ticaret odasına bağlı olsa bile esnaf her gün hangi fiyattan satıyorsa o günde aynı fiyattan satacak dedik.”
30 BİNE YAKIN KİŞİ GELECEK
14 Mayıs 2025 Çarşamba günü Trabzonspor ve Galatasaray kulüplerinin karşı karşıya geleceği Ziraat Türkiye Kupası Finali için Gaziantep’e yaklaşık 30 bin kişinin geleceğini söyleyen Özcan, “11 Bin Trabzonspor, 11 bin de Galatasaray olmak üzere toplam 22 bin bilet verildi iki kulübe. 4 bin de Bakanlık misafir çağırdı. 4 binde bizim buradan çevre illerden gelenlerle birlikte yaklaşık 30 bin kişi ilimizde gelecek. Bu karşılaşma ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde Gaziantepli esnafımıza da nefes aldıracak diye umut ediyorum” diye konuştu. Meral KINACILAR ERBEKTE