Anadolu iki Bakanı olan başka il olmadığının altını çizen Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ü kastederek, "Adalette, Kalkınmada Gaziantep'te" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti Gaziantep 5. İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. Kongre salonunda halka seslenen Binali Yıldırım, Ak Parti'nin Türkiye'nin markası olduğunu belirterek, "Gaziantep dünyanın marka şehirlerinden biri" dedi.
Gaziantep'in ilk günden Ak Parti'ye sahip çıktığını söyleyen Yıldırım, "Her seçimde Gaziantep Ak Partimize desteğini artırarak bu günlere geldi. Ak Partimize, bize olan güveninizi hep muhafaza ettiniz. 16 Nisan'da yüzde 62.5'la Türkiye ortalamasının üzerindeydiniz.2019'da bu sayıyı daha da yukarı çıkaracağız" dedi.

'Etrafta terör kaynıyor' diyen Başbakan Yıldırım, "Arap kardeşlerimizin de başına bela olmatan defedeceğiz, onlarında huzur güvenini sağlayacağz. PKK örgütünün Kürtlerle ilgili meselesi yok, dertleriyle dertlendikleri yok, onlar sadece efendilerinin emperyal güçlerin emirlerini yerine getiriyor, masum insanları Türk, Kürt, Arap demeden herkesi katlediyorlar. Bu alçakları söküp atana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Gereken adımları bundan sonrada atmaya devam edeceğiz. Afrin'de yeniden hayat başlıyor. Yerel unsurlarda yönetimler oluşuyor. Bölge patlayıcılardan temizlenince şehri bırakan giden yerlileri, sahipleri dönecek yerleşecekler. Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı savaşın travmasını atlatmaları, tekrar evlerine dönmesi için yapılan her çalışmayı yakından takip ediyoruz" dedi.

Terörden ve Suriye'deki iç savaştan en fazla etkilenen illerimizin başında Gaziantep'in geldiğini belirten Başbakan Yıldırım, " Yaşadığınız mağduriyeti metanetli bir şekilde karşılama erdemi ,özverisi gösterdiniz. Bazı çatlak sesler çıkıyor, teröristlerin ağzından kara propagandalar yapıyor. Bunlar maksatlıdır. Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için vazgeçilmezdir, Türkiye'nin güvenliği Suriye'den Irak'tan geçer. Buraların istikrarından geçer. PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerini tamamen yok ederek bölgede ülkemizde huzuru sağlamak önceliğimizdir. Bunu engellemek isteyenler hüsrana uğramaya mahkumdur" dedi.

15 yıl boyunca günü birlik düşünmediklerini, yapısal reformlar yaptıklarını belirten Yıldırım, ülkemizi dünyanın 17. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline getirdiklerini söyledi. Yıldırım, "Gaziantep'ten başka illerde, Anadolu illerinde çok yok, iki tane bakanımız. Ekonominin başında Mehmet Şimşek, Adaletin başında Abdulhamit Gül var. Adalet ve Kalkınmada Gaziantep'te, adalette, Gaziantep'te. Ak partinin ana hedefleri Gaziantep'te. Çünkü Gaziantep kendi ayağı üzerinde duran kendi dinamikleriyle geleceğini inşa etden bir şehir. En zor şartlarda Suriye, Irak savaşında teröre asla pes etmedi. Hep ayakta durmayı başardı, hep gelecek hedeflerine yoğunlaştı. Bugün Türkiye 15 yılda çok mesafe katetti. İhracatımızı 36 milyar dolardan 160 milyara çıkardık. 1 yıl içinde 1 milyon 620 bin vatandaşımıza iş sağladık. Yatırımlarda dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemini başlattık" diye konuştu.

'Türkiye ekonomisinin nereden nereye geldiğini görmek için Gaziantep'i görmek yeter' diyen Başbakan, "Gaziantep büyüme hedefimize en büyük katkıyı veren illerimizden birisi" dedi.