Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde toplanarak torba yasaları protesto etti. Bugün kutlanacak olan 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamayacaklarını kaydeden Türk Sağlık-Sen üyeleri, sembolik olarak hazırladıkları torbaların içinden bazı torba yasa maddelerini çekerek sloganlar atarak torba yasalarda sağlık alanında yer alan bazı maddeleri protesto etti.

25 Aralık Devlet Hastanesi bahçesinde bir araya gelen Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi adına basın açıklamasını Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak yaptı. Kazak, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. 14 Mart hem ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı tarih hem de 14 Mart 1919’da İstanbul’u işgal eden düşmanlara karşı tıbbiyeli öğrencilerin ve hekimlerin protestosunun yıl dönümüdür. Bu itibarla her iki hadisede kutlanmayı hak eden hadiselerdir" dedi.

HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

Kazak, "Sağlık çalışanları için tarihi bir değeri olan 14 Mart’ı bizde bir bayram gibi karşılamak ve kutlamak isterdik. Ancak iktidar, bürokrasi ve yandaş sendikalardan oluşan şer üçgeni sağlık çalışanlarında bayram kutlayacak hal bırakmadı. Artık hasamet nutukları istemiyoruz. 14 Mart’ta süslü sözler söyleyip, 15 Mart’ta sırtını dönenlere hakkımızı helal etmiyoruz” ifadelerini kullandı. Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi üyeleri başkan Kemal Kazak’ın açıklamalarının ardından sessiz bir şekilde dağıldı. İHA