Türkiye, web sitelerinde gezinmek söz konusu olduğunda, tehlikeye maruz kalan ülkeler arasında 51., yerel tehditlerle ilgili olarak 73. ve ülkede barınan zararlı yazılımların neden olduğu olayların sayısı göz önünde bulundurulduğunda ise dünya genelindeki ülkeler arasında 34. sırada yer alıyor.

Zirvede dikkat çekilen bir diğer önemli konu da, kritik altyapılarda bilişim teknolojileri oldu. Geçtiğimiz sene Türkiye'de 2000'den fazla online endüstriyel cihazın bulunduğu, bunların ve bağlantılı olmaya başlayan diğer cihazların, hacker saldırıları ve yetkisiz erişim karşısında risk altında olduğu ve dolayısıyla özel korumaya ihtiyaçları olduğu belirtildi. Endüstriyel tesislerde siber güvenlik konusuna dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanla, Kaspersky Security Network istatistiklerine göre, endüstriyel iş yerleri ve sunucularda gerçekleşen siber güvenlik olaylarının yarısından fazlasına taşınabilir depolama cihazlarının yanlış kullanımının sebep olduğunun altını çizdi.

Zirvenin son bölümünde yapılan panel oturumunda Türkiye adına sağlık sistemlerinde bilişim teknolojilerinin önemine değinen T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Sistem Yönetimi Daire Başkanı Fatih Uluçam, etkinlikle ilgili memnuniyetini dile getirirken şunları söyledi: “Gerek etkinlikte yapılan sunularda ve canlı uygulamalarla verilen bilgilendirmeler oldukça etkileyiciydi. Kamu kurum ve kuruluşlardan ilgililerin de etkinlikte olmasıyla bilgi alışverişinde bulunma imkânı da sağlanmış oldu.”

Siber Güvenlik Zirvesi’nde ele alınan diğer konular arasında hükümetlerin ve büyük şirketlerin güvenliği, hedefli saldırılara karşı korunma, tehdit istihbaratı ve Türkiye'de siber güvenlik bilinci yer alırken, birçok vaka incelemesi de sunuldu.