CHP Şahinbey'de kongre heyecanı yaşandı. Kardelen Plazada yapılan büyük katılımın sağlandığı kongrede iki liste yarıştı. Mevcut Başkan Zeki Gürsel ile Ömer Yılmaz'ın aday olduğu kongrede ipi göğüsleyen isim Zeki Gürsel oldu. Gürsel rakibi, Yılmaz'a fark attı. Seçimlerde Zeki Gürsel 284, Ömer Yılmaz ise 87 oy aldı.

DİVAN BAŞKANI HASAN DOĞRU OLDU

Kardelen plazada yapılan kongrede divan Başkanlığını Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru yaptı. Doğru, adaylara başarılar diledi.

GÜRSEL YAPACAKLARINI ANLATTI

Başkan adaylarından Zeki Gürsel, kongre öncesi salonda yapacaklarını anlattı. Gürsel, "CHP’yi önce yerelde sonra genelde iktidara taşımak için 29 Aralık kongremizin ilk mihenk taşı olmasını diliyorum. Partimizin yerelde ve genelde ülkeyi yönetmesi için el ele kol kola sadece ve sadece tek hedef Atatürk İlke İnkılaplarının izinde ilkesel ve ideolojik bir duruş ve bakışla, ayrıştırıcı değil ötekileştirici değil, birleştirici saygı - sevgi içinde partimizin tüm kesimlerinin emrinde olacağız" dedi.

YILMAZ DA KONUŞTU

Diğer aday Yılmaz ise, “İlk yapacağım iş, sayın vekilimin, sayın eski il başkanının yaptığı gibi bu partiye emek vermiş, bu partiyi partililerle birleştirmiş olan kişilerden oluşan 20 kişilik ilçe danışma Kurulu oluşturacağım. İkinci hafta bu oluşturacağımız ilçe danışma kurulu ile birlikte yapacağımız toplantıda alınan tavsiye kararını, ilçe yönetim kuruluna getirip uygulayacağım" dedi.

LİSTELER ŞÖYLE OLUŞTU

ÖMER YILMAZ'IN LİSTESİ

ASİL ÜYELER / Erdem Ergün Akkaya, Mustafa Mahir Aksoy, Merve Bayraktar, Necla Evedenci, Meral Gürpınar, Fatma Kara, Nihat Karakuş, Derya Katrancı, Emrah Kırtan, Bermal Kutlu, Filiz Mahsereci, Asuman Öztürk, Metin Sevindi, Merve Sıvacı, Miktat Türkoğlu, Mehmet Yıldırım, Sercan Yıldırım ve Ekrem Yoldaş

ZEKİ GÜRSEL'İN LİSTESİ

ASİL ÜYELER / Mahmut Öztürk, Hanifi Kaplan, Bülent Öztürk, Mehmet Cihat Mercimek, Adnan Çelik, Ramazan Öztürkmen, Başak Akay, Tayfun Katrancı, Döndü Yıldız, Hatice Eker, Canan Ateş, Seda Sevinçer, Gaffar Özdoğan, Şefik Alkuirt, Mehmet Göçmen, İmam Özdemir, Hüseyin Çelik, Reşat Gökalp