Bu maç çok önemliydi.. Gaziantepspor kaybetse, mevcut puanı 29 da olsa ciddi manada sıkıntı yaşayacaktı.. Çünkü alttakiler geliyordu.. Birde düşmüş gözüyle bakılan Kayseri'yi düşme potasından kurtulmaya çalışan takımlara ortak edecek, başına iş açacaktı..

Maça kötü başladık aslında.. Kayserispor ise özellikle ortadan geliştirdiği, kanatlara aktardığı ataklarla tehlike yaratmaya başlamıştı.. Gol geliyorum diyordu zaten.. Orta sahada etkili değildik, Kayseri'nin pas bağlantılarını kesemiyorduk.. Sonunda kornerden gelen topta yine pozisyon hatası yapıldı ve golü kalemizde gördük..

Ama asıl darbeyi, bazı maçlarda harika oyunuyla alkışımızı alan Binya'nın rakibine karşı gereksiz yere dirsek atıp kırmızı kart görmesiyle aldık.. Yani akıl alır gibi değildi Binya'nın yaptığı hareket.. Neyse ki Kayseri çok genç ve yetersiz bir ekip.. Buna rağmen çok sayıda pozisyona girdi.. Ama gerek beceriksizlikleri gereksede Karcemarkas'ın kurtarışları Kayseri'ye gol şansı vermedi..

Maçın ikinci yarısına Gaziantepspor ilk yarıya oranla daha derli toplu başladı.. Zaten öyle olması gerekiyordu. Çünkü bu Kayserispor futbolcu kalitesi bakımından Gaziantepspor'dan 5 gömlek altta bir takım.. Onun için küme düşüyor bu sezon.. Eğer Gaziantepspor bu Kayseri'yi yenemese, inanın bu maç hakkında söylenecek tüm olumsuz şeylere cevap vermekte zorlanacaktık.. Yönetim de Sergen Yalçın'da, futbolcularda..

Neyse ki bu yarıda akılları başlarına geldi ve gerçek kimliklerini tam olarak değilse de, kısmen sahaya yansıttılarda, goller geldi. Tabii Traore'nin sahneye çıkması çok önemliydi bu galibiyette..

Bu maç için söyleyeceğim tek şey, bundan sonras ı için elbette tehlike yaşanabilir. Çünkü Kayseri dışında alttaki diğer takımların ne yapacakları belli olmuyor.. Ama 32 puan bizlere 'artık onlar düşünsün'dedirtiyor.. Bu galibiyet yönetime ciddi manada nefes aldıracaktır.. Çok zor bir dönemden geçen yönetimin, tüm olumsuz koşullara rağmen Gaziantepspor'un tehlike bölgesinden uzaklaşması için gösterdiği gayret, kim ne derse desin takdire değerdir.. Eleştirilecek yanları fazlasıyla olmasına rağmen, bu kadar zor ortamdan çıkma yolunda verilen mücadeleye saygı duymak gerekir..