Başkanlığını Tarihçi İletişimci Sabiha Doğan’ın yaptığı dernek kurduğu komisyonlarla adeta kent konseyi gibi çalışıyor. Dolu dolu bir yıl geçirdiklerini söyleyen Sabiha Doğan, dernek üyelerinin çoğunluğunun erkek olduğunu belirtirken, Gaziantep’te böyle bir derneğe ihtiyaç olduğunu belirtti. Doğan, “Çünkü Gaziantep’te bir kalkınma ve düşünce derneği yoktu. Biz derneğimizde sürdürülebilir kalkınma projeleri de üretmek istiyoruz” dedi.

HER HAFTA BİR ETKİNLİĞİMİZ VAR

KATODER Merkez Başkanı Sabiha Doğan, derneği bir yıl önce kurduklarını ve kısa zamanda 500 üyeye ulaştıklarını söyledi. Dolu dolu bir yıl geçirdiklerini ve 12 Haziran’da yıldönümünü kutlayacaklarını anlatan Doğan, “Bu süre zarfında iki tane ulusal kamp yaptık. Gençlik kampıydı, genç mimarlar atölyesi yaptık. . Sanat anlamında Gaziantep’i zayıf gördüğümüz için mimari atölye yaptık. Biri yapay zekaydı , Türkiye’den 100 tane genç geldi, burada misafir ettik. Spor etkinlikleri, çocuklara yönelik eğlence organizasyonları düzenledik. Her hafta bir etkinliğimiz var. Üniversiteyle, belediyelerle çalışıyoruz. Çalıştaylarımız olacak. Şehir dışından sunum teklifleri geliyor” diye konuştu.  

Bakan Yerlikaya’dan destek sözü Bakan Yerlikaya’dan destek sözü

ÇOK SAYIDA KOMİSYON KURDUK

Her türlü siyasi görüş, düşünce ve meslekten üyenin bulunduğu dernekte, üyelerin çoğunluğunun erkek olduğunu dile getiren Doğan şunları söyledi:”Derneğimize çok sayıda komisyonlar kurduk. Kadın aile komisyonu, gençlik komisyonu, kültür sanat komisyonu, eğitim komisyonu, akademik komisyon, engelliler komisyonu, il sanat ve hukuk komisyonumuz var. İki tane öğrenci topluluğu var. Yeni bir dernek olduğumuz için ölçülü, kontrollü büyümenin planlamasını yapıyoruz, zira diğer illerden temsilcilik isteyenler çok.” 

KALKINMA VE DÜŞÜNCE DERNEĞİYİZ

Sabiha Doğan, Gaziantep’te böyle bir derneğe ihtiyaç olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:”Derneğin merkezinin Gaziantep olmasının bir sebebi var. Gaziantep’ten ulusala uluslararası alana ulaşmak istiyoruz. Bu bizim için çok kıymetli. İkincisi Gaziantep’te bir kalkınma ve düşünce derneği yok. Biz kalkınma ve düşünce derneğiyiz. Kadın derneği var, tek başına başka derneklerde var. Biz sürdürülebilir kalkınma projeleri de üretmek istiyoruz. Aynı zamanda düşünce üzerine çalışmalar yapmak istiyoruz.”

İLK DİJİTAL UZAY PANELİNİ YAPTIK

Yaptıkları etkinliklere değinen Doğan, “Ağustos ayında İstanbul’da uluslararası bir sempozyumda ev sahiplerinden biriyiz. Sonra da sonbaharda üniversiteyle birlikte burada yapacağız. Türkiye’nin ilk dijital uzay konulu panelini yaptık. İstanbul’dan 3 tane hoca getirdik birisi eski NASA çalışanı. Her ay hukuk okumaları yapıyoruz. Her ay bir konu seçiliyor. Bu ay mesela kamu personeline yönelik saldırılar hekime, öğretmene yapılan saldırıları hukuki açıdan inceleyecekler. Adalet konusu benim için çok önemli. Dünya adalet üzerine ayakta durur. Adalet herkes için lazım. Benim için çok önemli. En önemli şeylerden biri adalet. Bunu çok önemsiyorum.

ŞEHRİMİZLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİMİZ VAR

İddialı olduklarını ifade eden Doğan, “Yapılmayanları yaptığımızı düşünüyorum. İddialı olduğumuzu düşünüyorum. Bir yılda 500 gönüllüye ulaştık bu benim için çok değerli. 300 civarında gencimiz var. Bu çok önemli benim için. Biz şimdi yeniyiz adım adım ilerliyoruz. Şehrimizle ilgili düşüncelerimiz var. Gençlik kampları. Gençler Gaziantep’i tanıyorlar, güzel anılarla dönmüş oluyor, bunların şehrimize katkısı olduğunu düşünüyorum. Panorama müzesini gezdik çocuklar o kadar etkilenerek ayrıldılar ki. Artık dünya didaktik bir dil istemiyor. Gençler hiç istemiyor. Z kuşağı diyor ki bana bir şey verirken anlatma, göster.  Sosyal aktiviteler yapıyoruz. Gaziantep tarihi ve kültürünü anlatmak gerekiyor. Bunlar çocuğun dünyasında iz bırakıyor. Çok güzel arkadaşlıklar çıkıyor. Yurtdışında projelerimiz var, uluslararası bir platform bizi davet etti, direk bağlantılı olacağız, uluslararası etkinlikler yapacağız. İngiltere, Macaristan, İrlanda’da temsilcilerimiz olacak.” Şeklinde konuştu.

Editör: Ebru Kont