Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep'e gönderilen 13 yeni ambulans, düzenlenen törenle 112 Acil Servis'e teslim edildi. Türk bayrağı takılı 13 ambulans ve UMKE ekiplerinin araçları, şehirde siren çalarak törenin yapıldığı meydana getirildi. İl Sağlık Müdürü Metin Karakök, ambulans helikopter müjdesi verirken, 112 Acil Servis ekibine katılan 13 ambulans sayesinde daha nitelikli bir sağlık hizmeti vereceklerini belirtti.

Türkiye'nin 6'ncı büyük, Güneydoğu'nun her konuda olduğu gibi sağlıkta da en büyük ve gelişmiş ili olan Gaziantep'in, bu alandaki hizmetlerini büyük bir özveri ve gurur içinde yürütmeye devam ettiğini ifade eden Karakök, "Başta sayın bakanımızın ve sayın valimizin desteğiyle, kısa zamanda Gaziantep'imizde büyük ve önemli projeleri başlatmanın ve faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bilindiği üzere, şehir hastanesi temelinin atılmasıyla başlayan bu yoldaki değişim ve gelişmelerimiz devam etmektedir. İlimizdeki halihazırda vermekte olduğumuz uçak ambulans hizmetine ek olarak, kısa zaman sonra helikopter ambulans pistimizi de hizmete açacağız."

BAŞARI PUANIMIZ YÜKSEK

Gaziantep 112 biriminin kalite standartları denetiminde 100 puan üzerinden 98 alarak örnek bir başarı ortaya koyduğunu aktaran Karakök, “112 Birimimiz Kalite Standartları Denetiminde 100 üzerinden 98 puan aldı. Ambulanslarımızın vakaya ulaşım süresi şehir içi 10, kırsalda 30 dakikadır. 112 hizmet kalitesini artırmak için son bir yılda 6 adet yeni Acil Sağlık İstasyonunu hizmete sunarak vatandaşlarımızın acil sağlık hizmetlerinden en hızlı şekilde yararlanmaları için çalışmalarımızı yürüttük. Bu çalışmaları yürütürken görevimizi personelimizle birlikte aksatmadan başarılı bir şekilde yerine getirmeye çalıştık” diye konuştu.

15 BİN ÇAĞRI ALIYORUZ

Yapılan çalışmalar hakkında istatistiki veriler paylaşan Karakök, “Günlük yaklaşık 15 bin telefon çağrısı almaktayız. Günlük yaklaşık 300 - 400 hastaya, aylık ortalama 10 bin hastaya ambulans hizmeti vermekteyiz. 2013 yılında Gaziantep’ten 35 hasta uçak ambulans ile diğer illere sevk edilmiştir. 3 ayrı mülteci çadır kentinde barınan yaklaşık 35 bin mülteciye acil sağlık hizmeti sunumu yapmaktayız. Çadır kent dışında şehrimize yerleşmiş olan yaklaşık 200 bin Suriyeli vatandaşa acil sağlık hizmeti sunumu yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

Yeni eklenen ambulanslar sayesinde araç sıkıntısının bir nebze de olsa giderilmiş olacağını belirten Prof. Dr. Karakök, “Yeni eklenen bu ambulanslarla araç sıkıntımız bir nebze de olsa giderilmiş olacaktır. Bu sebeple emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ve minnettarlığımızı sunarken; bu araçlarda görev yapacak mesai arkadaşlarımıza kazasız ve belasız vazifeler dilerim” şeklinde konuştu. Vali Erdal Ata ise yeni eklenen ambulansların hayırlı olması temennisinde bulundu.

TUR ATTILAR

Konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapılarak araçların devir teslimi gerçekleştirildi. Vali Erdal Ata ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni alınan araçlara binerek meydanda tur attı. Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Sağlık Müdürü Metin Karakök ve çok sayıda ambulans şoförü ile sağlık personeli katıldı. BORA TOKTAŞ