Takıdan, hediyeliğe, aksesuardan, süs eşyasına kadar her alanda kullanılan gümüş, vücutta biriken kötü enerjiyi deşarj ederek vücudun rahatlamasını sağlıyor. Milattan önce (M.Ö) 3100 yıllarında Mısırlılar ve (M.Ö) 2500 yıllarında Çinliler ve Persler tarafından kullanıldığı belirtilen gümüş, ışığı çok iyi yansıtabilen bir özelliğe sahip.

Atmosferde oksitlenmeye karşı büyük bir mukavemet gösteren gümüş, altından daha kolay oksitleniyor. Latince Argentum kelimesinden gelen gümüş, bilgisayar ve röle kontaklarında, pil yapımında ve daha birçok alanda kullanılıyor. Gümüşün yan sanayisi olarak bilinen imitasyon takı ve kolyeler ise vücudu tahriş ederek kaşıntı meydana getiriyor. Gaziantep’te gümüşçülük mesleğine yıllarını veren gümüşçü ustaları ise vatandaşları imitasyon ürünlere rağbet göstermemeleri konusunda uyarıyor.

KAN DOLAŞIMINI ARTTIRIYOR

Satıcılar,‘‘Gümüş kan dolaşımını arttırır. Vücuttaki elektriği alır. Kalbe giden damarlara faydası vardır. İmitasyon fiyat olarak çok uygun olabilir ama zararları vardır. İmitasyon vücutta yara meydana getirir’’ dedi. İmitasyonun eli tahriş ettiğini aktaran satıcılar, "İmitasyonun vücuda zararı vardır. Gümüş imitasyon gibi değildir. Altın ve gümüş başlı başına bir madendir. Vücuda faydaları vardır. Üzerine kaplama yaparak gümüşe benzetilmeye çalışılıyor. Parmak terledikçe ya da vücut terledikçe, vücuda zararı oluyor. Gümüşte bu tür şeyler olmuyor. Gümüş vücuda zarar vermiyor. Gümüşün faydası çoktur" dediler.

HABER MERKEZİ