Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar, Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, esnafın 28 Temmuz’a kadar işlemini tamamlanması çağrısında bulundu.

Öztürkmen’den acil çağrı
Öztürkmen’den acil çağrı
İçeriği Görüntüle

Katmerci, Gıda İşletmelerinde Karekod uygulamasının hayata geçirildiğini belirterek, “Gıda güvenilirliğinin sağlanması ve vatandaşların sofralarına ulaşan her ürünün ilk üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadar izlenebilir ve kontrol edilebilir olması büyük önem taşımaktadır.Bu kapsamda, tüketicilerin güvenilir gıdaya daha kolay erişimini sağlamak ve gıda işletmelerinin denetim durumunu şeffaf ve dijital ortamda takip edilebilir hale getirmek amacıyla Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirilmiştir” dedi.

28 TEMMUZ UYARISI

29 Mayıs 2025 tarihinde yayımlanan Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması Usul ve Esaslarını hatırlatan Katmerci, “market, kasap, manav gibi gıda satış yerleri ile restoran, kafe, pastane, tatlıcı, yemekhane gibi toplu tüketim yerlerinin 28 Temmuz 2025 tarihine kadar bu karekod sistemine geçmeleri ve karekod belgelerini işyerinin tüketici tarafından görülebilir bir alanına asarak erişime sunmaları zorunlu hale gelmiştir. O nedenle esnafın bu uygulamaya dahil olması gerekmektedir” diye konuştu.