CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran, Şahinbey, Oğuzeli ve Nizip İlçe Başkanlığı'nın hizmet binalarının açılış törenlerini gerçekleştirmek üzere Gaziantep’e geldi. Açılışların yoğun bir ilgi görmesi, açılışların mitinge dönüşmesini sağladı. Gazianteplilerin açılışlarda gösterdiği yoğun ilgiden oldukça memnun kalan tekin ve oran, ilçe binalarının açılışlarını yoğun kalabalığın da coşkusuyla gerçekleştirdi.

Öncelikle Oğuzeli’nin, daha sonra Nizip’in ve son olarak da Şahinbey’in İlçe Başkanlığı hizmet binalarının açılışlarını gerçekleştiren Tekin ve Oran, Oğuzeli’nde yaptığı konuşmada iktidar yürüyüşlerinin Oğuzeli’nden başladığını söyledi. Oran, burada yaptığı konuşmada yerelde ve genelde iktidar olmak istediklerini dile getirirken, “Biz şimdiye kadar toplu nikâh, toplu sünnet bilirdik. Başbakanla birlikte toplu açılışı da öğrendik. Başbakan oy oranımız yüzde 54 diyor. Bizde araştırma yaptırıyoruz. Oy oranları %40 AKP paramparça, tuzla buz, AKP içerisinde yeni parti arayışı var.” diye konuştu.

TEKİN; “AA VE TRT’Yİ KINIYORUM”

Gürsel Tekin ise Oğuzeli’ndeki konuşmasında; “Bugün ilçe hizmet binalarını açıyoruz. 2014 Mart ayında da belediye başkanımızı tebrik için geliriz. Anadolu Ajansı, TRT var mı aramızda, yoklar. Neden yoklar? 70 milyonun vergisiyle ayakta duran bu kurumlar, AKP’li milletvekili, Bakanları takip etmek için mi varlar. Bu iki kurumu da kınıyorum.” dedi.

AKP, GAZİANTEP’TE KAYIP YAŞIYOR

AK Parti'nin yaptığı kamuoyu yoklamalarında 3 ilin kayıp çıktığını öne süren Tekin, "Bu illerin biri Adana, biri Hatay, biri de Gaziantep'tir. Umut ediyorum ki biz yanlış yapmazsak önümüzdeki süreçte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni de ilçe belediyelerini de sosyal demokratlar, Cumhuriyet Halk Partililer yönetecektir" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN GRUBUNA HAKİM DEĞİL

Daha sonra Nizip’e geçen Gürsel Tekin ve Umut Oran, CHP Nizip İlçe Başkanlığı'nın hizmet binasının açılışını gerçekleştirerek, partililerle bir araya geldi. Oran, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde yeni bir parti kurulma çalışmaları başladığını ve Başbakan'ın gurubuna hakim olmadığını öne sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemi ve anayasa ile ilgili yaptığı açıklamalarla terörle mücadele konusunda yaptığı çalışmaların, partisi içerisinde ciddi rahatsızlıklara neden olduğunu ileri süren Oran, şöyle konuştu: "Çünkü, öyle bir tutarsızlık var ki; bir bakıyorsunuz Başbakan 'idamı getireceğim' diyor, sonra idamı getireceği kişi ile beraber bir işbirliği içerisinde. Bir bakıyorsunuz 'Kürt sorunu yok' diyor, sonra Kürt sorunu ile ilgili çalışma içerisinde. Bir bakıyorsunuz BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması için çaba içerisinde, arkasından BDP'lilerle beraber bir çalışma içerisine girmiş. Yani bu tutarsızlık, bir anlamda bu ilkesizlik ve bu kontrolsüzlük esasında parti içerisinde ciddi bir ayrışmaya neden olmuştur. Esas sorun Başbakan'ın ulusal güvenlik, Kürt ve terör meselelerini bir merdiven, bir basamak olarak kullanması, anayasayı bir basamak olarak kullanması ve esas amacı başkanlık sistemi veya daha fazla güce sahip olmak. Bu çok tehlikeli ve bu tehlikenin farkında olan AK Partili, diğer parti içerisindeki siyasetçiler, milletvekilleri esasında kralın çıplak olduğunu görüyorlar."

AÇILIŞ ÖNCESİ GÖVDE GÖSTERİSİ

Heyet, son olarak CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı’nın yeni binasının açılışını gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran, CHP Şahinbey İlçe Başkanlığı'nın hizmet binasının açılışını gerçekleştirmeden önce Balıklı Parkı’nda toplanan vatandaşlarla seslendi.

PATRİOT FÜZELERİ BAŞIMIZE BELA AÇABİLİR

Burada konuşan Gürsel Tekin, “Ülkenin sorunlarını ülkenin dört bir yanına giderek yerinde dinliyoruz. Ama şurada görmüş olduğumuz. Şuanda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde özellikle en stratejik bölgelerinde 200 bine yakın mülteci yaşıyor ve daha önemlisi en önemli yerlerde patriot füzeleri yerleştirildi. Patriot füzesi ne demek biliyor musunuz? Patriot füzeleri neredeyse o ülkenin her an başına bir bela gelebilir. Çünkü bizim bir başka ülkeyle savaşmamıza gerek yok. Ortadoğu coğrafyasında oluşabilecek en ufak sorunda hedef Türkiye olacaktır. Hedef Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay olacaktır. Bunu hepimizin bilmesi gerekiyor” dedi.

FENALAŞAN VATANDAŞA MİLLETVEKİLİ ŞEKER MÜDAHALE ETTİ

Bu sırada kalabalıkta baygınlık geçiren bir vatandaş için Genel Başkan Yardımcısı Tekin ambulans istedi. Bu sırada doktor olan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker otobüsten inerek baygınlık geçiren vatandaşa burada ilk müdahaleyi yaptı. Yapılan müdahalenin ardından baygınlık geçiren vatandaş kalabalığın arasından çıkarıldı.

ORAN; “GAZİANTEP İHRACATÇI İKEN İTHALATÇI OLDU”

Balıklı Parkı’nda Gazianteplilere seslenen Umut Oran ise, “Gaziantep’in bu kadar girişimci ve müteşebbis çalışkan işadamları var. Peki ilin sıralamadaki durumuna baktığımızda 81 ilin içinde ilin gelişmişlik ve sosyoekonomik gelişmişlik endeksine bakıyoruz 30. sırada. Rekabetine bakıyoruz 15. sırada. Gaziantep ihracatçı şehir durumundan ithalatçı duruma geçmiştir” ifadelerinde bulundu.

ORAN; “ARTIK CHP ZAMANI”

Yerel seçim sürecine girdiklerini de anlatan Genel Başkan Yardımcısı Oran, “Önümüzdeki yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok çalışmamız gerekiyor. Dünden farklı çalışmamız gerekiyor ki farklı sonuç alalım. Dolayısıyla AK Parti gidici. AK Parti’de kardeş kavgası var, yeni parti arayışları var dolayısıyla artık Cumhuriyet Halk Partisi zamanı. Abbas yolcu bağlasan durmaz. Artık iktidar yolcu ve hep beraber iktidarı tarihteki yerine geldiği yerine geri göndereceğiz” şeklinde konuştu.

GÖKDAĞ, “KILIÇDAROĞLU’NU BAŞBAKAN OLARAK GÖRÜYORUM”

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ise yerel seçimlerde başarılı olacaklarını belirterek, “Bu coşkuyu bu kalabalığı görünce, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını Gaziantep kalesinin en yüksek noktasında görüyorum. Ben Bu kalabalığa bakınca ilk yerel seçimlerde ülkenin başına gelen AK Parti’nin yerle bir olduğunu görüyorum. Ben bu kalabalığa bakınca sevgili yiğit genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu, bizim Kemali, Vatandaş Kemali Türkiye’nin Başbakanı görüyorum” dedi.

ÖZDEMİR; VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR

Şahinbey ilçe başkanı İbrahim Halil Özdemir;” Verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik. Şimdi yerine getirmemiz gereken tek bir söz kaldı. Şahinbey Belediye başkanlığını kazanmak, bunun için de hep beraber çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Gürsel Tekin ve Umut Oran’ın konuşmalarının ardından, büyük bir katılımla Şahinbey İlçe Başkanlığı’nın açılışı gerçekleştirildi.

İMAR TALANI YAŞIYORUZ

Açılıştan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, kentsel dönüşüm ve Uğur İnşaat mağdurlarının durumu ile ilgili sorulan soruya, “Sadece Gaziantep’te değil Türkiye’nin birçok kentinde bir imar talanıyla karşılaşıyoruz. Bir imar rantıyla karşı karşıyayız. TBMM’de İstanbul ile ilgili rant haritasını açıkladım. Orada katrilyonlarca paranın kimlerin kasasına girdiğini açıkladım. Başbakanımız eski belediye başkanı olduğu için plan üstündeki bütün notları mektup olarak gönderdim. Ne yazık ki şu ana kadar alabildiğimiz bir sonuç yok. Yargımız imar mevzusuna tan anlamıyla yeterli değil. Özellikle bilirkişi müesseselerinin tamamını değiştirdiler. Eskiden üniversite hocaları rapor hazırlar yargıya verirlerdi. Şimdi öyle bir durum kalmadı. Ama tüm durumlara rağmen imar ile ilgili sorunlarla yakından ilgileniyorum, bunu da herkesin bilmesini isterim. Dünyanın hiçbir gelişmiş şehrinde farklı kurumların imar yapma yetkisi olmaz. sadece TOKİ değil, birçok kurumun plan, yani rant yapma yetkisi oldu. Özellikle Marmara depreminden sonra Ecevit zamanında deprem vergisi çıktı ve milli emlaktaki yerler kentsel dönüşüm için kullanılacak alan ilan edildi. Şimdi o araziler var mı? Bu millet adına ayrılan bu arazilerin tamamı ranta çevrildi. Başbakana verdiğim o mektuplarda bunlar var. Türkiye tam bir talanla karşı karşıyadır. Bir kentsel dönüşüm hikâyesi anlatıyorlar. Tamamen bir ferman yasasıdır. Bunun karşısında CHP olarak duracağız.” şeklinde cevap verdi.

ADAY ADAYLARININ OLMASI MEMNUNİYET VERİCİ

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına CHP’den aday adayı olduğunu açıklayan Burhan Cahit Bingöl’ün de aday adaylığı hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Tekin, “Ben sadece Gaziantep’te değil, birçok ilde CHP’nin aday adaylarının olması bizi son derece memnun ediyor. Ben hepsine başarılar diliyorum. Öncelikle bizim öncelikli hedefimiz bu illeri almaktır. CHP’nin iktidarında hangi arkadaşımızla başarılı olacaksak mutlaka onun yanında olacağız. Burhan Cahit Bingöl’ün de aday adaylığı medeni bir cesarettir, kendisini kutluyor ve başarılar diliyorum. Bir tek kişi üstünden değil, bütün aday adaylarımıza başarılar diliyorum. Genel merkez elbette bir yıl olmasa da çok makul bir zamanda adayları açıklayacaktır. Bu işin kolaya tarafıdır, esas olan örgütlerimiziz çalışmasıdır ve Türkiye’de şu anda sokakta olan ve çalışan tek örgüt CHP örgütüdür. Ben bu örgütümüzü kutluyorum. Çünkü bu örgüt ranttan değil, inançlarından beslenen bir örgüttür.” şeklinde konuştu.