Ve Gaziantep FK kolayı geçemedi. Adeta ayağı takıldı, düştü, düşürüldü yakıştırması daha doğru olur.
Gaziantep FK, Eyüpspor maçı her yönüyle enteresan bir hal aldı. Maçın yıldızı yoktu ama kötüsü vardı Hakem Ömer Güldibi..
Son yıllarda izlediğimiz gördüğümüz en başarısız, enkötü, skoru etkileyen bir şahıs oldu. Kim verdi bu düdüğü bu acemi adama.Böylesine önemli bir maça olur mu?
Hakeme taktın diyenleriniz vardır elbette ama Gaziantep FK kötü bir oyun da sergiledi. Rakibi daha istekli, daha çok istediğini sahaya yansıttı, bir deplasman takımının nasıl maç kazanacağını 2-1 kazanarak göstermiş oldu.
10 dakikada kargaların bile güleceği penaltı veriliyor ve Eyüp öne geçiyordu. Tartışmaya çok açık, pozisyon VAR’ın ortak kararı ile penaltı veriliyor ancak ikinci yarıda Gaziantep FK beraberliğe iyice yaklaşıyordu ki hakem VAR ortaklaşa kararı ile verilmiyor net penaltı. Pozisyonda elleri ile kaleye giden topun yönünü değiştiriyor, hakem beklemeye geçiyor, VAR izleme teklifi yapmıyor. Hakemin acemiliğine ve kötü olmasına VAR odasıda ekleniyordu. Sahada rakibin sert oyununu izleyen, yanlı tutum içinde olan bir acemi hakem, Gaziantep FK’nın oyununu etkiledi, stres yarattı. Şartlanmış bir hakem yönetimini ağzına yüzüne bulaştırdı. Rakibe baştan sonasıkıntı yaşatırken kendini sahayı ve oyuna kaptıramadı. Top ayağına katıldı. Nerede geçtiğimiz haftaların takımı ve oyunu. Yorumda yaptık. Oyuncu değişiklikleride oyun şeklini artırmadı. Mağlubiyet adeta geliyorum dedi. Çaresiz koşturan futbolcularımız, rakibin üstünlüğünü engelleyemedi ev sahibi rolünda olamadı.
Bu kadar kötü lüksümüz olamazdı. Ama bir gariplik vardı, ne yaptığımızı ve nasıl oynadığımızı bilemedik. Birazda rehavete kapıldık, rakibi küçük gördük. Maçın kırılma anı verilmeyen penaltı ve savunmayı unuttuğumuz anda yenilen ikinci gol. Oyunun sonlarında futbolcuların kavga anında gelen tek gol hafızalarımızda aynı bir yer kaptı. Fenerbahçe, Rize ve Eyüp iz saha maçları evimizde rakibi çözemiyoruz. Kapalı oynayan ekiplere karşı hamle yapamadığımızı gördük. Oyunu çözemeyen bir yapıya sahibiz. Burak Hoca bu hastalığa çare bulmazsa iç sahada bu şekilde çaresiz kalırız.