On bir ayın sultanı olan Ramazan ayında kalplerin birleştiğini ifade eden Başkan Şahin, “İslam âlemi tarafından büyük özlemle beklenen ramazanın tüm bereketiyle yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirmesi temennisinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, bu yılın teması olarak belirlenen ‘Ramazan ve Dayanışma’ vurgusunu hatırlatan Şahin, felaketini yaşadığımız bu süreçte en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin dayanışma olduğunu, birbirimize destek olarak, asrın felaketini yüzyılın dayanışmasına çevirebileceğimizi ifade etti.

YARDIM ZİRVEYE ULAŞTI

Ramazan ayında, toplumumuzda yardım duygularının zirveye ulaştığı, sevgi, saygı ve merhamet duygularının hassaslaştığı manevi bir zaman dilimi olduğunu belirten Şahin mesajına şöyle devam etti; “Zekâtlarımızla, fitrelerimizle, sadakalarımızla, kardeşliğimiz pekişmekte, gönüller birleşmekte ve hayat bereketlenmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte, birbirimize daha da kenetlenerek bir olup, birlik olup zoru kolaya çevirmeliyiz. Yapacağımız aynî ve nakdî yardımlarla zor durumdaki kardeşlerimizin sofralarında gönüllerimizi ve dualarımızı buluşturacağıZ”