Soba zehirlenmelerini önlemek amacıyla harekete geçen Şahinbey Belediyesi, evinde soba kullanan 4 bin 580 aileye sesli uyarıda bulunan Karbonmonoksit uyarı alarm cihazını dağıttı.

Gaziantep’te soba zehirlenmelerinin çok fazla olduğunu kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, evinde soba kullanan vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, “iyi günde kötü günde her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Evinde soba kullanan vatandaşlarımızın üzücü bir olayla karşılaşmaması için dağıttığımız karbonmonoksit uyarı cihazı insan hayatı için çok önemlidir. Bu noktada karbonmonoksit gazından zehirlenme olaylarının önüne geçmek adına belediyemiz Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü aracılığıyla 4580 ailemize alarm cihazı hediye ettik. Evinde soba kullanan ve belediyemize başvuru yapan herkese bu cihazdan vermeye devam ediyoruz. Allah kimseye herhangi bir soba zehirlenmesi göstermesin. Amacımız hiç kimsenin hayatını kaybetmemesidir” dedi.

Artık korkarak uyumayacağız.

Şahinbey Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne başvuru yaparak ücretsiz olarak Karbonmonoksit uyarı alarm cihazı alan vatandaşlar yıllardır sobalı evlerde oturduklarını belirterek, “akşamları soba zehirlenmesi olur diye korkarak uyuyoruz. Şahinbey Belediyemiz bize ücretsiz olarak uyarı cihazı verdi. Artık bizde gönül rahatlığı ile uyuyabileceğiz. Bizleri düşündüğü için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyoruz.”dediler.

HABER MERKEZİ - BÜLTEN