Dağlıca saldırısı yüreğimizi yaktı… 16 Kınalı kuzularımızın kalleşçe hayatına kıyıldı. Vatan borcunu yerine getirmek için kutsal görevini yerine getirmek isteyen askerlerimiz şehit edildi. Türkiye'yi ayağa kaldıran saldırı sonrası şehrimizde terör lanetlendi ve kınama mesajları yayınlandı. Mesajlarda, "Artık sözün bittiği yerdeyiz. Ülke olarak sağduyulu olmak ve kenetlenmek zorundayız. . Herkesin üzerine düşeni yaptığı ülkemizde aynı duyarlılığın siyasiler tarafından da gösterilmesini diliyoruz” vurgusu yapıldı.

ŞAHİN TERÖRÜ LANETLEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dağlıca’da şehit düşen askerlerimizin ailelerine Allah’tan sabır dileyerek, terörü lanetledi. Şahin, sosyal medya hesabından, Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Dağlıca kesiminde, hain bir pusu sonucu şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet dileyerek, terörü lanetledi. Fatma Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanının sözlerinin çarpıtılmasına da tepki göstererek, “Terörü, PKK’yı kınamayıp, Cumhurbaşkanımızın sözlerini bağlamından koparıp, farklı anlamlar yüklemek ahlaksızlıktır, terbiyesizliktir. Şehitlerimiz son nefesini verirken, düşündükleri sevdiklerine ve tüm Türkiye’ye sabır ver Yarabbim” dedi.

NAKIBOĞLU’DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Hakkari Dağlıca’da askerlerin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyı kınayarak, vatandaşlara oyuna gelmemeleri ve sağduyulu olmaları çağrısında bulundu. Başkan Nakıboğlu, Dağlıca’daki hain saldırıyla ilgili bir kınama mesajı yayınladı. Vatandaşlara dikkatli ve sağduyulu olmaları konusunda çağrıda bulunan Nakıboğlu, “Lütfen dikkatli olalım. Uyanık olalım ve oyuna gelmeyelim. Ülkemizde bir iç savaş çıkarmaya çalışanların bu tuzaklarına düşmeyelim. Bizim ihtiyacımız olan tek şey, her zaman, her açıklamamızda vurguladığımız gibi birlik ve beraberliktir. Kenetlenmemiz lazım Kalleşçe saldırılarda hayatını kaybeden kahraman vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Milletimizin başı sağolsun” İfadelerini kullandı.

KONUKOĞLU: SALDIRIYI YAPANLARA LANET OLSUN

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Dağlıca’da hain terör saldırısında şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet ve yaralı olanlara acil şifa dileyerek, ‘’Milletçe yas içindeyiz’’ dedi. "Acımızı kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Şehit olan bütün evlatlarımıza Allah gani gani rahmet eylesin’’ diyerek duygularını dile getiren Konukoğlu, şehitlerin ailelerine, yakınlarına, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı, sabır ve metanet diledi.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, huzur ve istikrarını bozmaya yönelik bu hain terör saldırılarını bir kez daha şiddetle kınayan Konukoğlu, terörün kirli emellerini gerçekleştirmesine içerde ve dışarda destek veren bütün çevreleri lanetledi. GSO Başkanı Konukoğlu, artan terör olayları karşısında toplumun her kesimine büyük görevler düştüğüne vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Sağduyulu olmalıyız. Aramızda fitne ateşi yakmak isteyenlere, bizim milletimizin birliği beraberliği en güzel cevabı verecektir. Acılarını paylaşmayı bilen bir toplum olarak, birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenmeliyiz. İnşallah bu zor günler de geçecek, bu terör saldırıları hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacaktır"

ÇIKMAZ: YÜREĞİMİZ YANIYOR

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca Bölgesinde askeri zırhlı araçların geçişi sırasında teröristlerin gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit olan askerlerin ailelerine ve Türk ulusuna baş sağlığı diledi. Başkan Çıkmaz yaşanan olayların acısının bütün Türkiye’yi yaktığının altını da çizerek, “Bugün vatanımızı korumak için canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimiz bizim evlatlarımızdır, onlar bu ülkenin evlatlarıdır. Bu ateş düştüğü yeri değil hepimizi yakıyor, bütün Türkiye’yi yakıyor Bir an önce terör olaylarının son bulması, ülkemizde barış ve huzurun hakim olması için herkesin üzerine düşeni yapması, vatandaşlarımızın olaylar karşısında sağ duyulu davranarak birlik ve beraberliğimizin koruması gerekir. Bizler kenetlendikçe ülke barışımız ve huzurumuz en kısa zamanda sağlanacağı inancındayım. Türkiye’nin yaşadığı bu terör olaylarının temelinde ki sorunları doğru okumak, ülkemize karşı yürütülmek istenen kirli savaşın ve kirli oyunların bozulması için dikkatli ve uyanık olmak zorundayız"

TİRYAKİOĞLU: ACIMIZ BÜYÜK

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Hakkâri'de terör saldırısında şehit düşen güvenlik güçlerinin acısını ve yasını yaşadıklarını ifade etti. Türkiye'nin milli birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine kast eden bölücü terör örgütünün hiç bir zaman ve hiç bir şekilde amacına ulaşamayacağını kaydeden Tiryakioğlu, menfur saldırıyı gerçekleştirenleri ve destekçilerini şiddetle kınadığını belirtti. Tiryakioğlu, "Dağlıca‘daki hain saldırıda, kahraman askerlerimizin şehadet haberlerinin gelmesi ulus olarak hepimizi derin üzüntüye boğdu. Acımızı ve kederimizi kelimelerle anlatmak imkânsız. Ülkemizin huzur ve güvenliğini hedef alanlar, şanlı Türk bayrağımız kutsal vatan topraklarımız üzerinde dalgalandığı sürece bu emellerine hiç bir zaman ulaşamayacaklardır. Terör odaklı acı günler yaşıyoruz; şimdi millet olarak her zamankinden çok daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Provokasyonlara ve aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara karşı tedbirli olmamız lazım"

ÇELENK: AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR

MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk, "“Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca Bölgesi’nde Terör Örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırı bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğmuştur. Bu menfur saldırı sonucu şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu haince saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bölücü terör örgütü bilmelidir ki; ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür eylemler toplumumuzu daha çok kenetlemektedir. Bu zor dönemlerde bile Anadolu Kardeşliğine olan inancımız sarsılmayacaktır.”

ÖZBAY: ACIMIZ BÜYÜK

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay, "Seçim sürecinden sonra ülkemizdeki huzur ortamının istikrarını sarsıcı günler geçirdiğimiz bu dönemde terör faaliyetleri yaşanmakta ve maalesef her geçen gün artmaya devam etmektedir. Ülkemizi derin üzüntü ve acıya boğan saldırılarda Hakkari’ nin Çukurca İlçesi Dağlıca bölgesinde nükseden hain terör saldırısını lanetliyoruz. Vatanımızın bölünmezliğine yönelik yapılan bu saldırılarda topraklarımızı canları uğruna koruyarak şehit olan askerlerimize Allah’ tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve Türk Milleti’ ne başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaşanan bu menfur saldırıda yaralanan askerlerimizin ise bir an önce şifasını temenni ediyoruz"

FADILOĞLU: BİRLİK VE

BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Böylesine hain saldırıyı düzenleyen terör örgütünü şiddetle lanetliyorum” dedi. Başkan Fadıloğl, "Teröristlerin hain Dağlıca saldırısı, tüm ülkede derin üzüntü yaşatmıştır. Bu tür saldırılar birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Tüm ülke tek vücut olmuş, kenetlenmiş, bu lanet saldırıyı kınamaktadır. Türk milleti, bundan önce karşılaştığı bu tür insanlık dışı saldırılar karşısında birlik ve beraberliğini bozmamıştır, bundan sonra da aynı dirençle bu beraberliği koruyacak azim ve kararlılığa sahiptir” dedi.

TAHMAZOĞLU TERÖRÜ LANETLEDİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hakkari Dağlıca’da, pusu sonucu şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet dileyerek, terörü lanetledi.

Yaşanan hain saldırıdan dolayı derin bir üzüntü yaşadığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Hakkari Dağlıca’da menfur bir saldırı düzenlenmiştir. Birçok askerimizin şehit olduğu ve yaralandığı bu menfur olay, PKK terör örgütünün yerleştirmiş olduğu patlayıcı maddeler sonucu gerçekleşmiş ve askerlerimiz şehit olmuştur. Bu saldırı ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine yapılmış bir saldırıdır. Devletimiz, terörün bitmesi için uzun süredir çeşitli demokratik adımlar atmasına rağmen bu hain örgüt ve uzantıları bu süreci farklı değerlendirerek barış yerine kaos ortamı oluşturmak için hazırlık yapmışlardır. Bu tür haince saldırılara en güzel cevap bütün siyasi emellerin üstünde birlik ve beraberliğimizi artırmamız olacaktır. Bu hain terör saldırılarını ve bunların uzantılarını en sert şekilde binlerce kez lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin ve ailelerimizin başı sağ olsun” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT