13 maddenin görüşüldüğü mesclis toplantısında 2017 faaliyet raporları oylandı. CHP'nin ret oyu verdiği faaliyet raporlarının oylanması esnasında başkanlığı başkan vekili Orhan Demirhan’a devreden Fadıloğlu, eleştirilere yanıt verdi. Fadıloğlu, yolsuzluk, huysuzluk ve arsızlık yapmadıklarını ifade ederek, “Bu belediyede yapılan hizmetlerin hepsi, Türkiye’ye örnek olacak projeler. Bu milletin emanetine kesinlikle zarar vermeden en iyi şekilde yönetmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

BAYDİLEK: İLÇE, BETON YIĞININA DÖNDÜ

2017 faaliyet raporlarının görüşülmesi sırasında söz alan CHP Şehitkamil Meclis Üyesi Ahmet Baydilek, Şehitkamil İlçesi’nin sorunlarına yönelik eleştirilerde bulundu. Baydilek, 4 yıldan beri Şehitkamil Belediyesi’ni yeşil alan ile ilgili uyarılarda bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “2016 yılında yeşil alan miktarı 6.23 metre kareyken 6.19 metre kare olarak çıkarıldı. Park Bahçeler Müdürlüğü faaliyet raporları incelendiğinde ‘su safriyatının azaltık’ diye bir kampanya var. Su safriyatını azaltık demek yeşil alanı korumadığınızı gösterir. Park otopark kavramını geliştirdik. Bu park-otopark kavramının olmaması gerektiğini buraların beton yığınına döndürüldüğünü görüyoruz. Nitelikli yeşil alanın hasretini çekmekteyiz.”

BAYDİLEK, HAVA KİRLİLİĞİNİN SEBEPLERİNE DEĞİNDİ

Gaziantep’in hava kirliliğinde ilk 3’te olduğunu anımsatan Baydilek, hava kirliliği sebebi olarak belediyeler tarafından dağıtılan niteliksiz kömürler olduğunu söyledi. “İnsanların sağlıklı yaşam alanları azalmakta” diyen Baydilek, “Sosyal yardımlaşma fonundan dağııtılan bir takım niteliksiz kalitesiz kömürler var. Bununla ilgili bir takım önlemler alınırsa yeşil alanla birlikte bununda önüne geçmiş oluruz” şeklinde konuştu.

İLÇEDE NÜFUS YOĞUNLUĞU ARTTI

Şehitkamil Belediyesi’nin MÖP projesine övgüde bulunan Baydilek, aynı zamanda bir takım eleştirilerde bulundu. Baydilek, “MÖP ve çöp konteynırların temizlenirken bulunduğu yerde temizleniyor. Bu hijyen bakımından tehlikeli. Taş binaları yükseltmek doğru değil. Yatay mimariye geçme zamanı geçmiştir. Eski yapılara özlem duyar hale geldik. Nüfus çoğunluğu arttı. İnsanların yaşam kalitesi azaldı. İlçemizde trafik sorunu hadsafhada. Ulaşım çok sorunlu. Evden işe giderken, işten eve giderken işkence haline dönüştü” dedi.

GAZİANTEP, CAZİBE MERKEZİ OLMAKTAN ÇIKTI

Kaldırımlara arabaların park edilmesine değinen Baydilek, şunlara yer verdi: “Yayaların yaşamını kolaylaştıracak çözümler bulmamız lazım. Bunlara belediye olarak müdahil olmalıyız. Bunları geliştirmek ve değiştirmek zorundayız. Kentimiz çok pahalı bir kent olmaya başladı. Bunda yerel yönetim etkisi var. Antep’te bir mekanda yediğimiz yemek İstanbul’dan farksız olmaya başladı. Gaziantep artık cazibe merkezi olmaktan çıktı. Şehitkamil Belediyesi’ne ait arsalarda satışlarda çok büyük rakamlar söz konusu. Bu satışlarda belediye çok büyük kar elde etmektedir. Bu ilçede 800 bin insan yaşıyor bunu unutmayalım. İlçemiz 50 küsür ilden büyük bir belediye. Belediyemiz göçmen politikasını koordine etmeli.”

GÜÇYETMEZ: ŞEHİTKAMİL İLÇESİ’NDE 166 OKUL İKİLİ SİSTEME GEÇTİ

Sosyal donatı alanlarında eğitim alanı konusunda konuşan CHP Şehitkamil Meclis Üyesi Zeynel Güçyetmez, Milli Eğitim Müdürlüğünün faaliyet raporunun stratejik planını incelediğini vurgulayarak, şunları belirtti: “ Basında yansıyan rakamlarla o raporda yer alan rakamların birbirini tutmadığını görüyorum. İlçemizde 309 tane okul var. Şimdi 309 tane okulun 166 tanesi, ikili öğretim yapıyor. Merkezi yönetim ise 2019 yılında tekli eğitime geçeceğini kamuoyunda duyurdu. 32,37 aralığında derslik başına düşen öğrenci sayısı var.”

SANAYİDE YAKALDIĞIMIZ BAŞARIYI EĞİTİMDE YAKALAYAMADIK

Sanayide ve ihracatta yaşadığımız başarıyı eğitimde yakalayamadıklarına dikkat çeken Güçyetmez, “8 tane küçük sanayisi 5 tane organize sanayisi olan bir ticari ve sanayi kentinde yaşıyoruz. Sanayide ve ihracatta yakaladığımız başarıyı, eğitim alanında görememekteyiz. Yaşanılabilir kentler arasında Fiziki açıdan Gaziantep 53’ncü sırada yer almaktadır” dedi. Başarılı görülen sağlık konusunda ise 37’nci sırada olunduğunu ifade eden Güçyetmez, Kişi başına 337 kişiye bir yatak düşmesi gerekirken ilimizde 638 kişiden bir kişiye bir yatak düşüyor” diye konuştu. CHP 2077 faaliyet raporlarınu yeterli bulmayarak red oyu verdi. Ayşegül BAĞCI