Özellikle yağ yakma ve zayıflatma özelliği ile bilinen ‘yeşil kahve’ yok satıyor.
Gaziantep’te aktarlık yapan Bülent Bilici, yeşil kahveye genelde bayanların ilgi gösterdiğini ve günde 60 kilograma kadar yeşil kahve satışı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Yeşil kahvenin sağlığa bir takım faydaları ise şu şekilde sıralanıyor: Yeşil kahve, kökboyasıgiller familyasının coffea cinsinden 5 metreye kadar büyüyebilen bir ağaçtır. Normal kahve gibi kavrulma işleminden geçmediği için, faydalı etkilerini kaybetmemiştir. İçeriğindeki kafein ve klorojenik asit sayesinde, yağ yakımını hızlandırır ve zayıflatır. Bazal metabolizmayı hızlandırır. Kalori yakımını hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur. Çok yüksek antioksidan etkiye sahiptir, serbest radikallerin zararlı etkilerini önler. Enerji verir, yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelir. Şeker hastalığı riskini azaltıcı etkisi vardır.Hipertansiyon üzerinde iyileştirici etkisi vardır.
Gaziantep’te aktarlık mesleği ile uğraşan Bülent Bilici, son günlerde yeşil kahvenin çok revaçta olduğunu ve yok sattıklarını belirterek, “3 kuşaktan beri aktarcılık mesleğini sürdürüyorum. Biz yeşil kahveyi kavuruyoruz. Kavurup çektikten sonra Türk Kahvesi olarak işliyoruz. Yeşil kahveyi bugünlerde çiğ olarak veriyoruz. Yeşil kahvede kimyasal bir durum yoktur. Yüzde 100 organiktir. Yeşil kahvede bir sorun yoktur. Yeşil kahve bağırsakları çalıştırarak yağları yakıyor. Kavrulup çekildiği zaman ise keyfi olarak içilen içecekler arasında yer alıyor. Yeşil kahve piştikten sonra, rengi açık olmayan bir yeşil rengini alıyor. Biz yeşil kahveyi çekip veya tane olarak taze taze müşterimize veriyoruz. Yeşil kahvenin normal bir kahveden hiç farkı yoktur. Yeşil kahveyi çekip verdiğimiz zaman çok güzel bir zayıflama ilacı olarak kullanılabiliyor. Yeşil kahveye 3 haftadan beri çok ilgi gösteriliyor. Bayan müşterilerimiz de ilgi gösteriyor. Günde 50 veya 60 kilograma yakın yeşil kahve satıyoruz. Şu anda yeşil kahveyi yok satıyoruz” ifadelerini kullandı.