Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Temsilciliği 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle ‘kendinize ve sevdiklerinize sağlıklı bir gelecek hediye edin, yaşamayı seçin’ sloganıyla vatandaşları madde bağımlılığı ile ilgili bilgilendirerek uyardı.
Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda açılan stantla vatandaşları bilgilendirmeyi hedefleyen Yeşilay üyeleri bilgilendirici broşürler dağıtarak vatandaşların dikkatini madde bağımlılığı konusunda uyarmaya çalıştı. Vatandaşlarla anket yapan Yeşilay üyeleri bu konuda vatandaşların duyarlılığını da ölçmeye çalıştı.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi Fatih Tamer, cemiyetlerinin 94. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını ifade ederek, “5 Mart 1920 tarihinde kurulan cemiyetimiz madde bağımlılığıyla mücadele etmektedir. Bulunduğumuz haftayı çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bu etkinlikler çerçevesinde kentin en işlek meydanına bir stant kurduk. Burada sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili olarak broşürlerimizi vatandaşlarımıza dağıttık. Yine aynı zamanda anketler yaparak vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı ölçmeye çalıştık. Buradaki amacımız özellikle son zamanlarda giderek artan madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili bir duyarlılık oluşturmak istiyoruz. Bu konularda önceden tedbir almadığımız zaman maalesef tedavileri çok zor ve çok maliyetli. Yani bir sigara bağımlısının hasta olması durumunda bu kişinin devlete olan maliyeti 250 bin TL oluyor. Uyuşturucu veya alkol konusunda ileri derecede bağımlılığı ölümle sonuçlandığı gibi tedavisi imkansız hale geliyor ve yapılsa bile tedavi yüksek maliyetlerle yapılıyor. Bu tür sorunları önlemek ve yaşamamak için vatandaşlarımızın hiçbir madde kullanmamasını öneriyor ve tavsiyelerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın bu tür kötü alışkanlıklardan uzak durabilmesi için çocuklarımızı, gençlerimizin, ebeveynlerimizi burada uyarmaya çalışıyoruz. Bugün burada Gaziantep Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden gönüllü öğrenci arkadaşlar bize katıldı. Burada standımız aracılığıyla gerekli uyarı ve duyuruları yaptıkları içinde her iki üniversitemize ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.
(HD)