Geçtiğimiz günlerde şehrimize gelen CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı'nın mecliste yaptığı konuşma üzerine Gaziantep valiliği sert bir açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, “Gaziantep’te nerelerde uyuşturucu satıldığını açıklayayım. Bunu İçişleri Bakanı’nın bilmemesi mümkün mü? Mümkün değil. Bu uyuşturucu bundan 1 sene önce satılırken, bugün satılırken, yarın da İçişleri Bakanı’nın teminatı altında satılmaya devam edilecek öyle görünüyor. Gaziantep’te Vatan Mahallesi 25 Aralık Polis Merkezi yanında Yavuz Sultan Selim Lisesi civarında uyuşturucu satılıyor. İster ihbar kabul etsinler ister gidip müdahale etsinler ama Gaziantepliyi bu illetten kurtarsınlar” demişti. Bunun üzerine Vilayetten yapılan açıklamada bu iddiaların doğru olmadığı dile getirildi. İşte o açıklama:CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı TBMM kürsüsünden Gaziantep ile ilgili bazı mahalle ve okul isimleri vererek özetle; mahallelerde ve okullarda herkesin bildiği bir şekilde uyuşturucu satıldığı, yetkililerin bu duruma müdahale etmediği şeklinde ifadeler kullanmıştır.Bir insanın Gaziantep’te okul önlerinde devlet kontrolünde uyuşturucu satıldığını Türkiye büyük millet meclis kürsüsünde dile getirmesi için ya şehri tanımaması ya da kötü niyetli olması gerekir.Sayın Salıcı’nın gezi maksatlı geldiği şehrimizde eline tutuşturulan notları teyit etmeden paylaşması sadece şehri tanımamasıyla açıklanacak bir durum değildir. Aynı zamanda Gaziantep’imize yaptığı sistemli bir kötülüktür.Sayın Salıcının Gaziantep’imizin sahip olduğu güven ve huzur sayesinde oluşan kardeşlik iklimiyle gelişmesini ve kalkınmasını, içine sindiremeyerek sistemli bir karalamanın parçası olduğunu üzülerek görüyoruz.Bahse konu 3 mahallemizde;Bahse konu okullar başta olmak üzere okul ve okul önlerinde uyuşturucu satışı ile ilgili herhangi bir olay meydana gelmemiştir.
“Güvenli Okul” uygulaması kapsamında Kent Güvenlik Sistemi ve Okul Polisi uygulamaları ile okulların kontrolleri 7/24 yapılmaktadır.
2021 Haziran ayında gerçekleştirilen Cumhuriyet tarihinin sokak satıcılarına yönelik tek seferde yapılan en büyük operasyonu olan Vatan Operasyonu’nda 310 sokak satıcısı yakalanmış ve yakalanan şahıslardan 283’ü tutuklanmıştır.
3 mahallemizde 2021 yılında 1.019 uyuşturucu olayına müdahale edilerek 1.306 şüpheli yakalanmış, yakalanan 171 şüpheli tutuklanmıştır.
Farabi Sokak civarında 2022 yılında 595 uyuşturucu olayına müdahale edilerek 655 şüpheli yakalanmış, yakalanan şüphelilerden 34‘ü tutuklanmıştır.İlimiz genelinde;2022 yılı 11 aylık dönemde 44 operasyon icra edilmiş, 12.754 olayda 16.153 şüpheli şahsa adli işlem yapılmış, uyuşturucu imal ve ticareti kapsamında 1.563 olayda 2.754 şüpheli şahsa adli işlem yapılmış, uyuşturucu satın almak ve kullanmak suçundan 11.191 olayda 13.399 şüpheli şahsa adli işlem yapılmıştır.
Yapılan operasyonel çalışmalarda 1.476 şüpheli tutuklanmış, 485 şahsa adli kontrol uygulanmıştır.
Bu operasyonlarda, 920 kilogram Esrar, 201 kilo gram Metamfetamin, 61 kilo gram Sentetik Kannabinoid ve 20 kilo gram Eroin maddesi ele geçirilmiştir.
EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE PROJESİ ve NARKOREHBER EĞİTİMİ kapsamında 2022 yılında gerçekleştirilen eğitimlere 61.108 kişi katılmıştır. Bu kişilerden 36.840’ı anne/anne adayıdır.Ayrıca;Suç eşyası satın almak ve kabul etmek suçundan 2022 yılı içerisinde toplam 84 hurda satan işyerine işlem yapmış, 3 işyerine para cezası tatbik edilmiş, 52 hurda satan işletmenin faaliyetlerine son verilmiştir. Bununla birlikte 1303 metruk bina yıkılmıştır.Uyuşturucu ile mücadele kapsamında güvenlik güçlerimizle aldığımız tüm önlemlere rağmen, milletvekili sorumluluğuna yakışmayan, şehrimizi ve çalışmalarımızı karalayan bu anlayışı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.