Türkiye makarna ihracatının büyük bir bölümünü tek başına gerçekleştiren Gaziantepli makarna sanayicileri yeni hasat dönemi öncesi sektör değerlendirme toplantısında bir araya geldiler.

Gaziantep Ticaret Borsası’nda düzenlenen “Makarna Sanayicileri Sektör Toplantısına”, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş ve çok sayıda makarna üreticisi katıldı.

MAKARNA GÜÇLÜ BİR SEKTÖR

Yaklaşan yeni hasat sezonu öncesi makarna üreticilerinin beklentileri ve yapılması gereken ön hazırlıkların konuşulduğu toplantıda, GTB Başkanı Tiryakioğlu, 2013 yılı makarna ihracat verileri hakkında açıklamalarda bulundu. Gaziantep’in makarna üretimi ve ihracatında Türkiye’nin en önemli üs bölgesi olduğunu belirten Tiryakioğlu, “Makarna, üretimini ve ihracatını gerçekleştirdiğimiz ürünler arasında en güçlü olduğumuz sektörlerin başında geliyor. 2013 yılı ihracat verilerini göz önüne aldığımızda Gaziantep’in ülkemiz makarna ihracatının büyük bir bölümünü tek başına gerçekleştirdiğini görmekteyiz. Bu bizler için son derece olumlu ve sevindirici bir gelişmedir ” dedi.

RAKAMLAR SEVİNDİRİCİ

Türkiye makarna üretiminin önemli bir bölümünün de Gaziantep’te imal edildiğini ifade eden Tiryakioğlu, sektörün bu rakamları daha da arttırarak ileri gidebilmesi çeşitli çalışmalar sürdürdüklerini söyledi. Tiryakioğlu, ”Makarnanın yeni pazarlarda kendine yer bulabilmesi için gerek iç pazarda, gerekse de uluslararası alanlarda ciddi projeler ve fizibilite çalışmaları yürütüyoruz. Tanıtım guruplarımız aracılığıyla bu ürünümüzün Dünya genelinde bir Türk markası olarak bilinirliğini arttırmak için uluslararası pek çok önemli fuarda yer alıyoruz” diye konuştu. HABER MERKEZİ