Şehitkamil Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e teşriflerinin 81. yıldönümü nedeniyle, Türk Müziği konseri düzenledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürlüğü sanatçılarının sahne aldığı konserde Atatürk’ün sevdiği türküler de seslendirildi.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürlüğü sanatçılarından Ufuk Yürüç ve Esra Çelik sahne aldı. Öncelikle sahneye çıkan ses sanatçısı Esra Çelik birbirinden güzel Türk Müziği eserlerini seslendirdi. Çelik, konserde ayrıca Atatürk’ünde sevdiği türküler de seslendirdi. Daha sonra sahneye çıkan Ufuk Yürüç ise bir birinden güzel eserler ve Gaziantep’e has türküleri seslendirerek, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Sanatçıların seslendirdiği türkülerle kimi zaman duygu dolu anlar yaşayan izleyiciler, zaman zaman da şarkılara eşlik etti. Yaklaşık iki saat süren konser, izleyenler tarafından beğeni ile karşılandı.VATANDAŞLARDAN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen bu tür etkinlikleri olumlu bulduğunu belirten bir vatandaş, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, 81 yıl önce Gaziantep’e teşrifleri nedeniyle düzenlenen konsere geldik. Sanatçılarımızın birbirinden güzel ve Atatürk’ün de sevdiği şarkıları dinleme fırsatı bulduk. Böyle bir organizasyonu düzenleyen Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Programın sonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Müziği Genel Koordinatörü Aşkın Günay, sanatçılara hediye takdiminde bulundu. Günay ve sanatçılar, son şarkıyı ise düet yaparak seslendirdi.