Oyunda bir dönemler mahalleliler için adeta can kurtaran olarak görülen bakkallık kültürünün zaman içerisindeki yok oluşun gözler önüne serildi.
Gaziantep Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve rollerin büyük bir bölümünün öğretmenler ve değişik mesleklerde görev alan sanat aşığı oyuncular tarafından canlandırıldığı Bizim Mahallenin Halleri adlı Drama-Komedi iki perdelik oyun büyük ilgi gördü. Kentlerde AVM ve süper marketlerin artmasıyla birlikte yok olmaya başlayan bakkal kültürünü ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte aile yapısında meydana gelen olumsuz değişikliklerin konu edildiği iki perdelik drama komedi tiyatro oyunu kapalı gişe sahnelenmeye devam ediyor.
BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Öğretmenler ve değişik meslek mensupları tarafından sahneye konan Kahraman Bakkal Süper Markete Karşı adlı oyundan uyarlanan Bizim Mahallenin Halleri adlı Drama-Komedi oyun sahnelenmeye başladığı günden bu yana büyük ilgi gördü. Oyunda Asuman Topal, Erol Topal, Anıl Özmutlu, Özlem Kömürcü, Erol Polat, Hayrettin Gemici, Emre Güven, Orkide Deveci, Hüseyin Deveci, Haza Ateşci, Güneş Karabulut, Musa Aydın, Cenk Zafer Yıldız, Alperen Topal ve Mir İsa Güven rol alırken oyunun uyarlaması ve senaryosunu Erol Topal, ses Gökmen Selçuk, ışık Sırrı Doğan, sahne amiri Cenk Zafer Yıldız, dekor Hayrettin Gemici, müzik Erol Polat, kostüm Asuman Topal; Fotoğraf Emre Güven afişler ise Pelin Topal tarafından gerçekleştirildi. -*