Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirdeki üniversiteler, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Gaziantep Barosu ve kolluk kuvvetleri iş birliğinde, Gaziantep Valiliği koordinasyonunda çalışacak “Aile Akademisi”, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla hizmete açıldı.

ÇOK HEYECAN VERİCİ 

Açılış törenine katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçen ay Aile Akademisi’ni ziyaret ettiğini ve çok heyecanlandığını söyleyerek, “Şu müjdeyi de vermek istiyorum aynı modeli İstanbul başta olmak üzere diğer illerde de başlatacağız. Örnek bir proje. Çünkü paydaşları bir araya getirmek, paydaşlarla beraber aile kavramını korumak hakikaten çok kıymetli. Bazı şeyleri sıfırdan üretmeye gerek yok. Burada başarılı bir model var ve bu başarılı modeli diğer illerimizde de yaygınlaştırmaya yönelik çalışmaya başlayacağız” diyerek Türkiye genelinde bakanlık tarafından Aile Akademisi modelinin uygulanacağını açıkladı.   

AİLE ALTERNATİFİ OLMAYAN BİR KURUM

Dünyada yaşanan değişim ve dönüşümden aile kurumunun da etkilendiğini belirten Başkan Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bakanlık olarak biz de aileleri bu değişime karşı daha hazırlıklı kılmaya çalışırken diğer taraftan da bu değişimlerin doğuracağı değişimlere karşı daha bilinçli hale getirmeye çalışıyoruz. Aile alternatifi olmayan bir kurum. Ailelere rehberlik edecek, onlara gerekli destekleri sağlayacak ve aile dinamiklerini daha da sağlamlaştıracak olan Aile Akademisi’nin varlığını oldukça kıymetli buluyorum. Önceliğimiz her zaman aile oldu olmaya devam edecek. Aile Akademisi’nin kuruluşunda emeği geçen başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer paydaşlara büyük teşekkür ediyorum.”

Faizci olduk Faizci olduk

BOLAT: YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM

Açılış programında bulunan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ise projenin fikir sahibi, kurucusu ve icra edeni olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür ederek şöyle konuştu:  “Çeşitli yollarla zihinlerimize, ailelerimize, çocuklarımıza saldırı var. Aileyi bir müessese olarak görmek gerek. Hepimizin bir ailesi vardı. Aile bizim için adeta bir liman, sığınaktır. Bu şekilde büyüdük. Aile Akademisi hakikatten aile müessesesini zayıflatmaya çalışan akımlara karşı çok iyi bir liman ve sığınak görevi görecek. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İşin sırrı eşlerin birbirini iyi tanıması ve iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diyerek nikah masasında yapılan akitleşmeyi unutmamak gerek. Pozitif bir sevgi dilini daima koruyarak evliliği kıyamete kadar sürecek şekilde yapı olarak düşünürsek çok güçlü ailelerimiz olacaktır. Gaziantep Modeli’nde yapılan Aile Akademisi çalışmasını yürekten tebrik ediyorum.”

ŞAHİN: AİLE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında ailenin en büyük hazine ve mukaddes bir kurum olarak değerlendirerek şunları aktardı: “Biz ne ana ne de ataerkil bir toplumuz biz aileerkil bir toplumuz. Aile denilen kurum üzüntüde sığınacağımız bir liman sevincimizi paylaşacağımız kurum. Bilim dünyası 7 yaş çok geç diyor. Milli şuur, gelenekler, nesilden nesile aktarım ailede yapılıyor. Bize ait bu kurumu korumak, kollamak, gelecek olan tehlikeleri bugün nasıl yöneteceğimizi anlamak ve anlatmak için buradayız. Bizim için aile çok önemlidir.” 

ÇEBER: GAZİANTEP’TE BİZ BİR AİLE OLARAK GÖNÜLDEN BU ÇALIŞMAYA SARILDIK

Gaziantep Valisi Kemal Çeber de açılışta yaptığı konuşmada Aile Akademisi’nin dünya ve Türkiye’de örnek bir çalışma olacağını söyleyerek, “ ‘Devlet büyük bir aile, aile küçük bir devlettir’ diyen bir ecdadın devamıyız. Zihinlerimize dönük bir saldırı var. Sosyal, görsel medya gibi mecralarda aile yapımıza saldırı bence aşikardır. Aile yapımıza zarar verilirse bizim milletimizin genlerine de zarar verebilirler. Gaziantep’te biz bir aile olarak gönülden bu çalışmaya sarıldık. Türkiye’ye örnek olabilme modelini burada gerçekleştireceğiz” diye konuştu.