1-021.jpg

Sollorano, UNDP Türkiye Ülke Direktör Yardımcısı Sukhrob Khojimatov, UNDP Türkiye Temsilci Yardımcısı Seher Alacacı, UNDP Yerel Sosyo-Ekonomik Kalkınma Sektör Yöneticisi Bülent Açıkgöz, UNDP Türkiye İletişim Koordinatörü Faik Uyanık, UNDP Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Büyüme Programı İletişim Yöneticisi Deniz Silliler Tapan ile birlikte, GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı ve Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Sağım, Genel Sekreter Kürşat Göncü ve GSO-MEM yetkililerinin de yer aldığı toplantıda bir araya geldi.

2-020.jpg

KATKILARI BÜYÜK

Ünverdi, UNDP heyetini ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirterek, “Merkezin kurulmasında çok büyük katkınız oldu. Sadece Gaziantep’e değil Suriye’den gelen mültecilere de çok yardımcı olduğunuzu düşünüyorum. Çünkü Suriyeli mülteciler sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu. İnsanlık sorunu ve bu insanlara yardımcı olunmasının insanlık gereği olduğunu düşünüyoruz” dedi. GSO-MEM’in Türkiye’de birçok iş kolunda mesleki eğitim verildiği için tek olma özelliği taşıdığını vurgulayan Ünverdi şöyle devam etti:

“Gaziantep’te birçok sektörde üretim yapılıyor. Ürün yelpazemiz çok geniş. Bunun sonucunda da birçok alanda mesleki eğitimler veriyoruz. Şuana kadar değişik alanlarda toplam 1154 kişiye mesleki eğitim verdik. 20 Ocak’tan itibaren 1000 kişiye mesleki eğitim vermeye başlıyoruz.”

4-013.jpg

ÖRNEK ANLAŞMA

GSO ile yapılan işbirliği sonucunda kurulan GSO-MEM’in Türkiye’ye örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu vurgulayan Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü ve BM Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Irena Vojáčková-Sollorano da, GSO’nun endüstriyi çok güzel bir şekilde temsil ettiğini ve çok güzel çalışmalara imza attığını söyledi. Gaziantep’in son dönemde çok fazla mülteci aldığını anlatan Sollorano, “Bu olumsuz bir şey gibi gözüküyor ama Gaziantep bunu pozitif bir duruma çevirdi. Burada yaptığınız bu çalışma da bunun bir örneğidir. Burada amaç Suriyelilerin iş gücüne katılması ve Türk sanayisi içinde işbirliğinde olmalarıdır. Onlar ülkelerine döndüklerinde burasının ikinci evleri olduğunu bilecekler. Bu noktada sizlerle işbirliği yapmaya ve sizlere destek vermeye devam edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı. HABER MERKEZİ

3-017.jpg