Müttefikimiz ABD'den FETÖ, YPG ve başka konularda çok ciddi yanlışlar gördük. Ya ilişkileri düzelteceğiz ya da tamamen bozulacak" dedi.

Türk jetleri, sabah saatlerinden bu yana Afrin'in batısındaki Cinderes ve Raco'ya hava harekâtı düzenliyor. Hatay sınırından jetlerin sesi duyulurken, sosyal medyadan gökyüzünde uçan helikopterlerin görüntüleri yayınlandı.

ABD askerlerinin halen Menbic'te YPG'li teröristlerin yanında kaldığını gösteren yeni kareler geldi. Suriye'nin kuzeyindeki geniş bir kuşakta teröristlerle işbirliği yapan Washington'ın Türk askeri gelmemesi için Menbic'e yeni birlikler sevk ettiği bildiriliyor.

Harekatın başından bu yana 1369 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Son bir günde öldürülen YPG'li sayısı 103.12.20 : Türk jetleri, sabah saatlerinden bu yana Afrin'in batısındaki Cinderes ve Raco'ya hava harekâtı düzenliyor. Hatay sınırından jetlerin sesi duyulurken, sosyal medyadan gökyüzünde uçan helikopterlerin görüntüleri yayınlandı.11.55 : Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyareti öncesi konuştu:"Bizim ABD'den beklentilerimiz açık ve nettir. Kendileriyle de beklentilerimizi defaaten paylaştık. Artık vaat istemiyoruz, somut adımlar istiyoruz. Belli konuları ABD ile konuşabilmemiz için, kaybolan güvenin tesis edilmesi gerekiyor. Kaybolan güvenin nedeni, ABD'dir.Türkiye, hiçbir dostuna yanlış yapmaz. Müttefikimiz ABD'den FETÖ, YPG ve başka konularda çok ciddi yanlışlar gördük. YPG ile işbirliğini devam ettirmek için bir bahane olarak cepler halindeki DEAŞ'lılara dokunmuyorlar. ABD bize verdiği sözünü tutmamıştır, güvenin yeniden tesis edilmesini istiyoruz.İlişkilerimiz çok kritik bir noktada. Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak."11.35 : Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanları, gelecek ay Astana'da buluşabilir. Planlanan zirvede, beklendiği gibi ana gündem Suriye olacak.10.40 : İçişleri Bakanlığı: Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından itibaren sosyal medyadan terör propagandası yaptığı belirlenen 474, protesto eylemlerine katıldığı tespit edilen 192 kişi gözaltına alındı.09.50 : TSK, bugün 24. gününe giren Zeytin Dalı Harekâtı'nın başından bu yana 1369 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Son bir günde öldürülen YPG'li sayısı 103.08.45 : Türk savaş uçakları, Cinderes, Şeyh Hadid Minniğ hava üssü, Ayn Dakneş, Tenab ve Meryemin'deki terör hedeflerini bombardımana tuttu. Hafta sonu büyük ilerleme sağlanan Cinderes'teki mevziler yoğun topçu ateşleriyle de dövülüyor. Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından bu yana çatışmaların sürdüğü Cinderes'in alınması, Afrin'e giden koridoru açacak.07.55 : ABD askerlerinin halen Menbic'te YPG'li teröristlerin yanında kaldığını gösteren yeni kareler geldi. Suriye'nin kuzeyindeki geniş bir kuşakta teröristlerle işbirliği yapan Washington'ın Türk askeri gelmemesi için Menbic'e yeni birlikler sevk ettiği bildiriliyor.07.20 : Kilis ve Hatay'daki sınır birliklerine takviyeler sürüyor. Anadolu Ajansı, onlarca tank ve zırhlı aracın Hatay'a sevk edildiğini gösteren fotoğrafları geçti.