Fuarın başarılı geçeceğine inandıklarını ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan birinci gün gördükleri ilgiden memnun olduklarını ve 2018 hedefi olan 2 milyar 500 milyon dolarlık ihracatın gerçekleşeceğine inandıklarını belirtti.

SÖZ SAHİBİYİZ

Kaplan makine halısında sözü Gaziantepli halıcıların söylediğini ifade ederek yoğun ilginin 2018 ihracatını olumlu etkileyeceğini dile getirdi. Türkiye Halı Sektör Kurulu Başkanı ve GAHB Başkanı Salahattin Kaplan bu yıl Türkiye’nin 9.kez en fazla stant alanına sahip ülke olduğunun da altını çizerek 63 ülkeden bin beş yüzün üzerinde firmanın fuara katıldığını Türk firmalarının bu firmalar arasında bir çok özelliğiyle adeta söz sahibi olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin 2018 halı ihracatının 2 milyar 500 bilyon dolar olarak gerçekleşmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.

TÖRER: KATILIM YÜKSEK

Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer’de yüksek katılım sağlayan Gaziantepli firmaların dünya halı sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu ve özelikle son yıllarda Gaziantep menşeili halı tasarımlarının hızla dünyaya bir ekol gibi yayıldığını belirterek fuarın Türkiye ve Gaziantep’e bol döviz kazandırmasını dilediğini ifade etti. İlk gün yaşanan izdihamın da halı sektörü için önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Törer fuar sonuçlarının 2018 ihracat rakamlarına olumlu yansıyacağını ifade etti. BÜLTEN