Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede trafiği rahatlatmak için yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor. Bir yandan seçim çalışmalarını sürdüren Tahmazoğlu, diğer tarafta trafiği rahatlatacak projeler için hazırlıklarını sürdürüyor. Özdemirbey Caddesi\'ni genişletmek için kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini söyleyen Tahmazoğlu, Erdem Koleji\'nin önüne köprülü kavşak yapacaklarını ayrıca İnönü Caddesi\'ne paralel bir yol için de hazırlıklara başladıklarının müjdesini verdi.

TRAFİK CİDDİ MANADA TIKANIYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile seçim çalışmaları ve ilçenin de en büyük sorunlarından biri haline gelen trafik sorunu üzerine konuştuk. Tahmazoğlu, göreve yeniden seçildiği takdirde önemli bir projeye imza atacaklarını söyledi. Erdem Koleji\'nin önüne köprülü kavşak projesinden bahseden Tahmazoğlu, \"Erdem Koleji bizim 50 metreli Yeşil Vadi yolumuzun üzerinde kalıyor. Yolumuz havaalanı yolundan başlıyor, Tutluk\'a kadar geliyor, Tutluk\'tan da devam ediyor. Bu projeyle Erdem Koleji önü, Şahinbey Parkı\'nın altından Kilis yolu, yani Burç Kavşağı\'nın altına bağlanacak. Şu andaki haliyle bile orası çok ciddi bir tıkanıklık yaşıyor\" dedi.

SEÇİMDEN SONRA KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPILACAK

Köprülü kavşak projesini daha önce büyükşehire önerdiklerini, ancak olumlu bakılmadığını anlatan Mehmet Tahmazoğlu şunları söyledi:\" 2 yıl önce raylı sistem yapılırken şöyle bir teklifte bulunmuştum. Buraya acilen bir köprülü kavşak lazım, yarın burası tıkanacak dedim. Hatta, \'eğer şu anda imkanımız yok diyorsanız, parasını da Şahinbey Belediyesi olarak biz verelim. Siz yetki verin biz yapalım\' demiştim. Fakat o zaman olmadı. Şu anda yapamayız dediler. Ama son gelinen noktada onlarda, \'keşke yapsaydık\' noktasına geldiler. Orada trafik şu anda tıkanıyor. 4 yönde de çok ciddi bir tıkanıklık var orada. Sayın Bakan Fatma Şahin Hanım da bunu duyunca dediki, \'siz madem böyle bir teklifte bulunmuşsunuz, bunu siz yapın. Biz size yetki verelim bunu siz yapın\' diye bir yaklaşımı oldu. Biz de \'olur\' dedik. Şu anda projesi hazırlanıyor. Ondan sonra ihaleye çıkacak. Seçimden sonra muhtemelen bir köprülü kavşak yapacağız.\"

BATTI-ÇIKTI YAPILACAK

Köprülü kavşağın şekli konusunda da bilgi veren Tahmazoğlu, \"Üniversitenin oradan Karataş\'a çıkarken, hemzemin geçit olarak çıkacak, orası yine düz olarak devam edecek fakat, doğu istikametinden yani Erdem Koleji önünden gelen yok, batacak ve Burç istikametine doğru çıkacak. Yani Üniversiteden Karataş\'a çıkarken hemzemin olarak çıkacak, herhangi bir battı çıktı yok zaten yolun koduna da dikkat ederseniz tam en yüksek pix noktası o kavşak. Doğu ve batı istikametinde yükselerek geliyor sonradan inmiyor oraya battı çıktı yaparsak, yolu da zaten düzlemiş olacağız, o şekilde bir çalışma var. Şu anda projesi hazırlanıyor. Sonrada meclisten yetki almamız lazım. Çünkü köprülü kavşak yapma yetkisi büyükşehirin\" diye konuştu.

DR. ERSİN ARSLAN HASTANESİ\'NİN YIKIM KARARI VAR

Özdemirbey Caddesi\'ndeki yol çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Tahmazoğlu şöyle konuştu:\"Şimdi İnönü caddesinin alternatifi yok. Doğu batı istikametinde tek cadde. Özdemirbey caddesi Tutluk\'tan tutun, hatta Akkent kavşağından aşağı doğru, şehrin tam ortasından inen tek cadde. Burası çok önemli. En çok tıkanan yer Doğumevi kavşağı. Burayı rahatlatmak çok önemli. Burayı 6 şeride çıkardık. Düztepe meydanından alıp Tutluk\'a kadar 6 şerit olarak devam ediyor. Şu an kamulaştırma işlemlerimiz devam ediyor. Burada iş geliyor Doğumevi kavşağına kilitleniyor. Depreme dayanıksız ve düzensiz yapılaştığından dolayı Dr. Ersin Arslan Hastanesi\'nin yıkım kararı var. Fakat yeni hastane olmadığı içinde yıkılamıyor. Biz orayı yıkıp, Hürriyet caddesine doğru Özdemirbey Caddesi\'ni bağlamak istiyoruz. Zaten orada dikkat ederseniz kavşak yamuk. Tam karşılamıyor. Yukarıdan indiğiniz zaman karşınıza hastane geliyor.\"

PERİLİKAYA\'YA 400 YATAKLI HASTANE

Perilikaya bölgesinde hiç hastane olmadığını, orada 65 bin metrekare alanı kamulaştırdıklarını ve sağlık bakanlığına 25 yıllığına tahsis ettiklerini söyleyen Tahmazoğlu, \".Oraya 400 yataklı hastane yapılacak. İhale aşamasında hazırlıkları son aşamaya geldi. Meclis kararı aldık. Oraya hastane yapılınca Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi yıkılacak. Yıkılınca o yolu genişleterek Özdemirbey Caddesi\'ne bağlayacağız. Hastanenin olduğu alanı ise meydan ve yol yapacağız. Eski kız sağlık meslek lisesinin olduğu yere de hastane yapılacak. Okulun bahçesinden biraz alıp genişleteceğiz\" dedi.

3 TANE CAMİ YIKTIK

Hastanenin yanındaki caminin de yıkılacağını belirten Tahmazoğlu şuana kadar 3 tane cami yıktıklarını belirterek, \"Çamlıca\'yı yıktık, Hoşgör\'ü yıktık . Perilikaya\'da yolda kalan bir cami vardı onu da yıktık. Yıktığımız camilerin yerlerine yenilerini yapıyoruz\" dedi.

İNÖNÜ CADDESİNE PARALEL CADDE

Bir hedeflerinin de, Hoşgör meydanından İnönü Caddesi\'ne paralel bir cadde oluşturmak olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, \"Hoşgör meydanına geldiğiniz zaman yol bitiyor, devamı yok. Yeni sanayi sitesi yaptık, eski garajları oraya taşıyacağız ve dolayısıyla eski garajları, tamamen boşaltıp yıkacağız. O zaman Hoşgör meydanından İnönü caddesine paralel bir cadde olur. Bu yolu önce Türkmenler caddesine daha sonrasında Özdemirbey caddesine bağlayacak\" dedi.

TÜRKTEPE\'YE YENİ PROJE

Türktepe\'de kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü, özellikle tepedeki kısmı tamamen bir rekreasyon alanı yapacaklarını belirten Tahmazoğlu, \"Tepedeki kısmı park alanına dönüştüreceğiz. Alt kısımdaki çalışmaları ise durdurduk şu anda yeni bir çalışma yapıyoruz\" dedi.

30 MART\'I BEKLEYEMEYECEĞİZ

Seçim çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Tahmazoğlu, \"Ayrımcılık yapmadan herkesime hizmet götürüyoruz. Herkeste vicdan var, ben bizim vatandaşımızın sağduyusuna güveniyrum. Vatandaşımız çok duyarlı. Diğer partilere oy verenler bile bize oy vereceğini söylüyor. Ayrımcılık yapsaydık, biz bu noktaya gelemezdik. Biz sadece seçim dönemi değil, göreve geldiğimiz günden bu yana gezmeye devam ediyoruz. Son olarak mahalle olan köylere gittik, hiçbir problemleri yok. Bize bağlanan köylerin yollarını yapmışız, asfaltlarını yapmışız, kilittaşlarını, parklarını yapmışız Parklara spor aletleri, çocuk oyun grupları koymuşuz. Bazılarına halı sahalar yapmışız. Artık bize taziye evi yapın diyorlar. Onunla ilgilide karar aldık Bu yılın sonuna kadar mahalle olan köylerimizin tamamına taziye evi yapacağız. Ayrıca 30 Mart\'tan sonra bize bağlanacak olan 52 tane mahalle var Bunları 17\'şerli gruplara ayırdık. 30 Mart\'tan sonra bize kadar bize bağlanacak olmasına rağmen, biz 30 Mart\'ı da beklemiyoruz şimdi onlarında bütün köy içi yollarının hepsini 2 ay içerisinde yapıp bitireceğiz. Büyük kısmını seçimden önce bitiririz\" şeklinde konuştu.

Leyla Özekşi POLAT, Meral KINACILAR