Meriç, “İcra dairelerinde bekleyen dosya sayısı 25,4 milyonu aşarken, 4,2 milyon insan yasal takip sarmalında yaşam mücadelesi veriyor” dedi.
4,2 MİLYON İNSAN YASAL TAKİPTE
Esnaf ve vatandaşın artık ayı kartla çevirmeye çalıştığını, ekmeğin bile kredi kartıyla alındığı bir düzene mahkûm edildiğimizi dile getiren Meriç şunları söyledi:”Toplam bireysel borç 6,9 trilyon liraya, kredi kartı borç bakiyesi ise 3,45 trilyon liraya ulaştı. Yılın ilk altı ayında 1,1 milyon vatandaş, borcunu ödeyemediği için yasal takibe düştü. İcra dairelerinde bekleyen dosya sayısı 25,4 milyonu aşarken, 4,2 milyon insan yasal takip sarmalında yaşam mücadelesi veriyor.”

ÇÖZÜM ADİL BÖLÜŞÜMDE
Bu rakamların yanlış politikaların milyonlarca haneye çıkardığı ağır fatura olduğunu söyleyen Meriç, “İktidar, vatandaşın cebindeki yangını rakamlarla perdeleyemez. Millet borçla değil, emeğinin karşılığıyla yaşamak istiyor. Çözüm; gelirleri enflasyona ezdirmemek, faizi değil üretimi desteklemek ve adil bölüşümü sağlamaktır” dedi. Meral KINACILAR ERBEKTE





