Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Artık tanzim satış noktaları haricinde zincir mağazalara da mal tedarikini Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla yapmaya başlıyoruz. Migros, CarrefourSA, A101, Şok ve BİM'in toplamda 16 bin şubesinde aynı tanzim satış koşullarıyla bu ürünler satışa sunuluyor olacak." dedi.

İLK OLARAK İSTANBUL VE ANKARA'DA BAŞLADI

Hükümetin gıda fiyatlarının azaltılması için devreye soktuğu tanzim satış noktaları ilk olarak şubat ayında İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri tarafından hizmete açılmıştı. İlk etapta sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul'da 50, Ankara'da ise 15 noktada tanzim satış noktası kuruldu.

EN FAZLA 3 KİLO...

Tanzim satış noktalarında ilk etapta domates, salatalık, ıspanak, patates, soğan, patlıcan ve biber satışı gerçekleşti. Kişi başına en fazla 3 kilo sebze ya da meyve satın alma ile sınırlandırıldı

E-TANZİM SİPARİŞİ

Tanzim satışında online uygulama ilk olarak 14 Şubat'ta Ankara'da, 18 Şubat'ta da İstanbul'da başladı. epttavm.com üzerinden ilk etapta, salatalık, sivri biber, patlıcan, soğan, patates, domates, kırmızı biber ve çarliston biberden oluşan 8 çeşit sebze satışa sunuldu. PTT A.Ş.'den yapılan açıklamada satışlarda, tanzim satış yerlerinde olduğu gibi 3 kilo sınırının uygulanacağı açıklanmıştı

TANZİM SATIŞA BAKLİYAT VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara ve İstanbul'da sebzeyle başlayan tanzim satışlara meyve, pirinç, mercimek bulgur ve temizlik malzemelerinin de ekleneceğini duyurmuştu.