Şahin, " Şehrin ilk kadın milletvekili ilk kadın bakanı ve büyükşehir belediye başkanı olarak üzerinde büyük bir yük var üzerimde, çok çalışarak bir takım ruhuyla bu yükü hafifletiyoruz” dedi.

"Belediyemizi oluştururken işi ehline verdik bakışımız asla cinsiyetçi bir bakış açısı olmadı" diyen Şahin, "Genel sekreter yardımcıları, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Kültür, Fen İşleri Daire Başkanı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı, Mali İşler Daire başkanı olmak üzere 11 kadın daire başkanımızla Türkiye’nin birincisiyiz, bu konuda ne Ankara ne İstanbul bizim yaptığımızı yaptı. Sosyal işlerin başına bir kadın koyuyorlar kadına ne kadar kıymet verdiklerin söylüyorlar. Biz de tam tersi bu konuda Abdullah Aksoy görevlendirdik, işte size zihinsel dönüşüm. Bu konuda mütevazı değiliz. BM yeni konuşmaya başladığı bir dönemde kadınla ilgili projelere biz belediye olarak bütçe ayırdık. Kadına yönelik bütçelemeyle ilgili bir komisyon oluşturduk. ‘Gelin Etmeyin Okula Gönderin’ projesi BM’de en büyük proje oldu. Gebe okulu açtık, KETEM kurduk karama sonucunda 125 kadın, meme kanseri olduğunu öğrendi" diye konuştu.

KATILIM YOĞUNDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin ortaklığıyla yürütülen “Türkiye’de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi” kapsamında “Geçmişten Bugüne Kadın Siyasetçiler Buluşması” konulu toplantı, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Divan Otel’de düzenlendi. KEFEK milletvekilleri, 5 Aralık Türk Kadınlarının Seçme ve Seçilme Hakkının Elde Etmesinin 83’üncü yıldönümü dolayısıyla hazırlanan etkinlikte, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’dan eski ve mevcut kadın muhtarlar, il genel meclis üyeleri, belediye başkanları ve milletvekilleriyle buluştu.

GAZİANTEP BAŞLANGIÇ OLDU

Şahin, "Cumhurbaşkanınızın önderliğinde kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, engellisiyle, engelsiziyle herkesi karar alma sürecine dahil etmek için çıktığımız bu yolda Gaziantep başlangıç oldu. Kadın olarak siyasete girmemde şehrimin duruşu çok önemliydi. Şehirde il kadın milletvekili çıkarmaya inanmış bir ekip arkamda durdu, o günkü sivil toplum kuruluşlarında görev alan tüm erkek arkadaşlarım beni yalnız bırakmadı. 16 yıllık milletvekilliği dönemimde kadın haklarıyla ilgili önemli düzenlemelere imza attık. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığımda kadınları karar alma mekanizmasına nasıl dahil ederizi hayata geçirmek için çok çalıştık. AK Parti’den aday olacak her 4 kişiden birisi kadın olacak talimatını uyguladık. Eğitimde, sağlıkta ve istihdamda önce kadın dedik, kadına şiddetle mücadele en önemli konu başlığımız oldu" dedi.

KOMİSYON ÇALIŞMALARINI ANLATTILAR

KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu ise TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun pek fazla bilinmediğini aktararak, komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. BM Kadın Birimi Ülke Program Direktörü Fulya Vekiloğlu da Gaziantep Büyükşehir Belediyesiyle kadınlara yönelik ortaklaşa yürüttükleri projelerden bahsetti. Eski Devlet Bakanı İmren Aykut, Türk Kadınlarının Seçme ve Seçilme hakkının verildiği 5 Aralık gününün demokrasi bayramı olarak kutlanmasını talep etti. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kadınların mutlaka yönetimlerde söz sahibi olmasını istedi. Konuşmaların ardından kadın belediye meclis üyelerine sertifikaları verildi. KEFEK Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu'nun başkanlığındaki üyeler, ülke siyaset tarihine damgasını vuran kadınların portrelerinin yer aldığı “Türk Siyasi Tarihinin Kadın Portreleri” sergisini gezdi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT