Şahinbey Belediyesi’nin uzun uğraşlar sonunda tamamladığı 6 şeritli Özdemirbey Caddesi yolu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, , Özdemirbey Caddesi yolunun açılması ile kırk yıllık bir hayali gerçekleştirdiklerini belirtti.

AÇILIŞ törenine Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tahmazoğlu, Özdemirbey Caddesi yolunun açılması ile kırk yıllık bir hayali gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugün kırk yıllık bir hayalin gerçekleşmesini burada birlikte yaşıyoruz. Özdemirbey Caddemiz Güney-Kuzey istikametinde Gaziantep’i ortadan bölen önemli bir cadde. Bundan başka böyle bir cadde yok" dedi.

YETKİ ALDIK

"Bildiğiniz gibi Şanlıderedere Caddesi ve Sadıklar Caddesi burası ile kesişiyor" diyen Tahmazoğlu, "Yine Batı istikametinden gelen caddelerimiz bura ile birleşiyor. Burada özellikle Doğum Evi Kavşağı istikametine çok ciddi bir tarafik yükü var. Bazen sabah ve akşamları baktığınız zaman Düzetepe’den Doğum Evi Kavşağı’na kadar olan bölümde kuyruklar oluşuyordu araçlarda. Biz göreve başladıktan sonra bu caddenin genişletilmesi konusunda çalışmalarımıza başladık. Bununla alakalı kentsel dönüşümle alakalı bu caddenin genişletilmesi ile ilgili kendi meclisimizden karar aldık ve Büyükşehir’e götürdük. Büyükşehir Meclisi’nden yetki aldık” ifadelerini kullandı.

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Büyükşehir’den yolun yapılması için yetki aldıklarında muhalefet partiye mensup bir meclis üyesinin, yolun yapılmasının hayal olduğunu söylediğini hatırlatan Tahmazoğlu, “Yetki aldığımızda muhalefet partisine mensup bir parti üyesi bana aynen şunları söyledi; ‘Mehmet başkanım bu yetkiyi aldın ama bunu açamayacaksın’ dedi. ‘Neden’ dedim. Dedi ki ‘Burayı kırk yıldan beri gelen giden bütün belediye başkanları aynı şeyi söylüyor. Burayı genişleteceğiz diyorlar. Hiçbirisi yapamadı. Sende yapamayacaksın’ dedi. ‘Eğer sen yaparsan senin heykelini ellerimle ben oraya dikeceğim’ dedi. Bugün yolumuz açılıyor. Biz heykel falan istemiyoruz ama şimdi o arkadaşımız ne düşünüyor onu merak ediyorum” şeklinde konuştu.

PROJELER SÜRECEK

Gerçekleştirilen ve yapımı devam eden diğer projelerden de bahseden Tahmazoğlu şunları söyledi: “Kırk yıllık bir hayali bugün gerçekleştiriyoruz. Bu yeterli mi tabi ki değil. Şimdi Doğum Evi Kavşağı’ndan Düztepe’ye kadar olan kısım genişledi ve rahatladı. Biraz önce oradan geldik. Hiç bir sıkışma yok. 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş. Ama sıkışıklık buradan sonra da devam ediyor. Şu anda çalışmalarımızı zaten sürdürüyoruz. Allah nasip ederse, 30 Mart’tan sonra da devam edersek bu yolumuzu açmaya devam edeceğiz. Kıbrıs ve Kahvelipınar Mahallelerinden alıp, Dutluk’a kadar aynen burada olduğu gibi 6 şerit olarak yolumuzu devam ettireceğiz. Yeşil Vadi’de de yol çalışmalarımız devam ediyor. Orada da 12 şeritli bir yol yapıyoruz.”

KOÇER: TRAFİK RAHATLAYACAK

Tahmazoğlu’nun ardından konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Özdemirbey Caddesi’nde yapımı tamamlanan 6 şeritli yolun Gaziantep trafiğinin yükünü büyük ölçüde rahatlatacağını belirterek Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

ŞAHİN: YOLCULUĞA DEVAM EDECEĞİZ

Koçer’den sonra kürsüye gelen ve katılımcılara seslenen AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin ise Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, “12 yıl önce de başbakanımızla millete hizmet etme yolculuğuna çıktığımız zaman “yol medeniyettir’ dedik. Bölünmüş yol ve yollar açma bu iktidarın en önemli projesiydi. Aslında geriye bunlar kalıyor. Rahmetli Özal’ı hayırla minnetle yad ederken ben hiç unutmuyorum üniversiteye giderken Nurdağı’nın olduğu yerlerde nice canlar gitti. Rahmetli Özal, oraya bir viyadük yaptı. Ondan sonra canlarda kurtuldu, yollar kısaldı, gönüller birleşti. Bizde şimdi hamdolsun rahmetli Menderes gibi rahmetli Özal gibi bu dönem başbakanımızın liderliğinde eserler bırakarak hizmetler üreterek bu yolculuğa devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

BAHRİ GEBEL