*Gaziantep'te Suriyelilerden dolayı yüzde 25 fazla insan var

*Demokrasi Meydanını inceledim. 5 bine yakın polis vardı

*Önümüze hiç kimse imar tadilatlarıyla ilgili dosya koyamayacak

*Fıstık Araştırma'nın yerini AVM' mi yapacaklar, meskene mi açacaklar meçhul.

* Ak Partinin mitinginde 41 plakalı Kocaeli, 42 plakalı Konya plakalı araçlar vardı.

*Suriyeli'ler başka şehirlere transfer edilmeli. Belediye bunlara sığınma evleri yapmalı

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici, seçime sayılı günler kala basın toplantısı düzenleyerek hem projelerini anlattı, hem de rakibi Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'in projelerini eleştirdi. CHP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Fethi Albayram ve Şahinbey Belediye Başkan Adayı Mustafa Aslan'ın da katıldığı toplantıda Ekici, Ak Parti mitingi ve Suriyeliler konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu ve " Gaziantep'te 160 bin kayıt altında Suriyeli var. 500 bin diyen var. Kaç bin kişinin olduğu belirsiz. Gaziantep sığmıyor şu anda. Yüzde 25 fazla insan var. Bunlar zaman geçirilmeden başka şehirlere gönderilmeli"dedi.Bu arada Fatma Şahin'in broşürünü gösteren Ekici, "Kitapçığın içinde 1027 proje mi var? Nerede bu projeler? Halkımız aldanmasın"şeklinde konuştu.

ÖRNEK İL OLDUK

Hizmet için aday olduğunu, seçilmesi halinde Gaziantep'in daha huzurlu ve mutlu olabilmesi, yaşanabilir bir şehir olması için çalışacağını ve projelerini hayata geçireceğini söyledi. Gaziantep'te propaganda döneminin huzurlu geçmesi için Valilik'te önerilerde bulunduğunu, bunun da kabul gördüğünü belirten Akif Ekici, "Genel Başkanların gelişiyle ilgili olanlar hariç tutuldu. Tabi parti bayrakları ve flamalarının asılmaması 81 vilayet içinde örnek gösteriliyor. Gaziantep'te seçim atmosferinde siyasi gerginlik olmasın diye bunları önerdik. Ayrıca tutkalla duvara afiş yapılmaması çevre kirliliğinin de önüne geçti. Konvoy yapılmaması da iyi oldu. Zaten 10 yıldır keşmekeş olmuş trafik daha da içinden çıkılmaz bir hal alırdı" dedi.

FATMA HANIM'DAN DOLAYI PROGRAM İPTAL OLDU

Habertürk'te bir canlı yayına katılacakken, Fatma Şahin'in programa katılmayı iptal etmesiyle kendisinin de katılamadığını anlatan Ekici, " Saat 21:00'de ben, saat 22:00'de Fatma Şahin katılacak dendi, hazırlığımı yaptım. Ancak aradılar program iptal dediler. Niye Fatma Hanım katılmıyormuş. Fatma hanım katılmıyor ben katılayım dedim. Olmuyor o zaman dediler. Birarada katılalım dedik birarada katılmıyor. Öyle bir hale geldikki, biz karşı karşıya gelelim beraber konuşalım diyoruz bırakın karşı karşıya gelmeyi, takip eden saatlerde bile bizimle birarada olmaktan imtina ediyorlar. Biz doğruları söylüyoruz. Biz Gaziantep'te yapılması gerekenleri söylüyoruz" diye konuştu.

NEREDE 1027 PROJE

'Biz 1027 proje gibi afaki şeylerle ortaya çıkmıyoruz' diyen Ekici, "Aday arkadaşımız meydan yapacağız diyor. Nasıl bir meydan yapacaksınız? şekli ne olacak, neresine ne yapacaksın, başkan olduğunuzda bu basiretliliği gösterecek misiniz? Şunu soruyorum Sayın Fatma Şahin Gazi Meydanı ile ilgili kendisi meydan diyor, projesi nedir, nasıl bir meydan yapacaksınız? İçerisine ne yapacaksın şekli ne olacak? Bunların açıklanması gerekiyor. Bunların izlenmesi gerekiyor. Söylenen projelerin altı dolu mu? Neler anlatılıyor. Ben okuyorum, okuyorum, birşey göremiyorum. Bizim neler yapacağımız açık ve belli. Gazi Meydanı yapacağız diyoruz adı ve şekli belli, metrekaresi belli, altına iki katlı otopark yapacağız diyoruz" dedi. Ekici,"'1027 proje diye manşet atanlar oldu. Bu 1027 Proje şunun içine mi sığdı?' diyerek Fatma Şahin'in broşürünü gösteren Ekici, "Kitapçığın içinde 1027 proje mi var? Halkımız aldanmasın. Bugünler geçer. Bunları gündeme getirin. Gaziantep basını bunları dile getirmeli. Neresinde? Hepimiz Gaziantepliyiz. Gaziantep huzurlu, güvenli, yaşanabilir bir kent olursa hepimiz mutlu yaşarız" diye sözlerini sürdürdü..

FISTIK ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNÜN YERİ AVM Mİ OLACAK ?

Fatma Şahin'in Fıstık Araştırma'nın yeriyle ilgili projesinide eleştiren Ekici şunları söyledi:"Biz burada şire, fıstık festivali yapacağız diyoruz şekli belli, metrekaresine kadar belli. Fıstık araştırmanın olduğu bölgede bizim için çok önemli bir enstitü var. Orada 45-50 yıllık 60 yıllık ağaçlar var. Orada botanik bahçesi falan olmaz, bunlar aykırı şeyler. Gaziantep, fıstık araştırmanın olduğu yerde botanik bahçesi gibi hayali bir şey olmaz, olamaz. Biz Gaziantepliler olarak buna müsaade etmeyiz. Neden müsaade etmeyiz, Gaziantep'te fıstığın geliriyle geçinen 200-250 bin insan var. Orada fıstığın geliştirilmesi için çalışan enstitü var. Orası hazırlık yapar. Siz orayı botanik bahçesi olarak kapatamazsınız. Orada bizim düşündüğümüz fıstığı tanıtan, fıstığı anlatan bir fıstık festilvali ve şire festivali olur. O da 142 bin metrekare alanın içinde 6-7 bin metrekareyi geçmez. Bunlar Kavaklık içindeki, Fuar alanındaki 100 yıllık ağaçları katleden insanlar. Bugünde Fıstık Araştırmaya gözdikmişler. Arkasından ne geleceği meçhul. Orayı AVM' mi yapacaklar, meskene mi açacaklar meçhul."

ASIM GÜZELBEY'İN BROŞÜRÜNÜ GETİRDİ

İki tane broşürle geldiğini, bir tanesinin Asım Güzelbey'in 2004, birinin de 2009'un projeleri olduğunu belirten Ekici, "Çok güzel şeyler söylenmiş ama maalesef hiçbirisi yapılmamış. Mesela Gaziantep'te aç açıkta hiçbir işsiz kalmayacak denmiş. Gaziantep'in altyapısı yüzde 100 tamamlanacak denmiş. Ancak 2004'ten sonra yapılan altyapının tamamı 1999- 2004 arası yapılmıştır. Celal Doğan döneminde yapılmıştır. 2004'ten sonra Allah için söyleyin hangi caddenin altyapısı yapıldı? Şiddetli bir yağmur yağdı, şehri sel götürdü. Bunları görmek, değerlendirmek lazım. Biz halk için belediyecilik yapmak istiyoruz. Rant için belediyecilik yapanlar ancak böyle makyaj yaparlar" dedi.

MÜZE'NİN YOLUNU KAPATMIYORUZ

Gazi Meydanı ve diğer projelerini anlatan Ekici şöyle konuştu:"Stadyumun etrafındaki kafelerle, Gaziantep'te yatılı turizmi geliştireceğiz. Altında iki katlı otoparkı olacak. İpek yolu projemiz var. İpekyolu şehrimizi demirperde gibi şehri ikiye bölüyor. Müzenin yolunu kapatmıyoruz. Helikopterle mi müzeye gidilecek o zaman? Şehri bu projeyle bir bütün hale getireceğiz. Kaya önü ile şehri birleştireceğiz. DDY arazisiyle beraber. Özdemirbey Caddesi genişledi. Bu yol Doğumevi kavşağından sonra ne olacak? Biz orayı 820 metre, Hürriyet, eski Sanayi odasına kadar, yolu alta indireceğiz. Yol Gazi Meydanından çıkacak. İki Şehitkamil, iki Şahinbey'de acil çocuk müracaat ve kadın doğum ünitesini hayata geçireceğiz. Gaziantep'i yeni projelerimizle yaşanabilir bir şehir haline getirmek için mega projelerimizle geliyoruz."

ERHAN ÖNCÜ'YE 1 MİLYON 100 BİN TL ÖDENMİŞ

Plancı Erhan Öncü'nün Gaziantep İnşaat mühendisleri odasında yaptığı toplantıyla ilgili bir soruyu da Ekici şöyle yanıtladı:"Erhan Hocam bir proje çiziyor. 2005-2006 yılında. Master ulaşım planı. Projeyle ilgili bir kelime yapılmadığını söylüyor. Ben bilboardlara Gaziantep'in trafik sorununu 2 sene içinde çözeceğim diye yazdım. Erhan Hoca, 6 ay içerisinde çözülür diyor. 3 tane battı çıktı, 2 tane altgeçit yapacağız, sola dönüşleri iptal edeceğiz, sağ bay-pass yaparak döneceğiz. Erhan Hoca, Gaziantep'in bu sayede trafik probleminin yüzde 30-40'ını çözeriz diyor. Ben bir başkaları gibi herşeyi bilirim demiyorum, ben işin uzmanlarıyla yapacağım bu işi" dedi.

YARDIM KABUL ETMİYORUZ

'Seçim çalışmalarını kendi gücümüzle götürüyoruz kimseden bağış almadık, kabul etmiyoruz' diyen Ekici, "CHP kendi gücüyle yapıyor. Kimseden yardım kabul etmiyoruz. Yardım kabul edenler yarın önünüze imar tadilatları dosya koyacak. Bizim önümüze hiçkimse imar tadilatlarıyla ilgili dosya koyamayacak" dedi.

GAZİANTEPLİ BU DEFA MÜSAADE ETMEZ

Stadyumun yeri ile ilgili konuşan Ekici, "Buranın tapusu TOKİ'de. Orada yapılacak meydanın dışında serbest katlı rezidanslar 13-14 katlı binalar, bu şehrin geleceğini öldürür. Gaziantepli bu defa Kamil Ocak'ın yerine binalar yapılmasını içine sindiremeyecek ve müsaade etmeyecektir. Biz bunu engellemek için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. TOKİ'ye özel yetki verilmiş olsada, planlama yetkili büyükşehirin elindedir" dedi. Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu'nun belediyeleri zaman zaman eleştirdiği ancak Severoğlu'nun uyarısının belediyeler tarafından dikkate alınmadığıyla ilgili bir soru üzerine Ekici, şehri sivil toplum örgtleriyle halka birlikte yöneteceklerini söyledi. Ekici, Arıl'da 42 yıllık belediye binasının boyanıp tekrar açılmasını eleştirdi.

MİTİNGDE 42, 43 PLAKALI OTOBÜSLER VARDI

Ak Parti'nin mitingiyle ilgili bir soru üzerine de Ekici şunları söyledi:"Ak partinin mitinginde 41 plakalı Kocaeli, 42 plakalı Konya plakalı araçlar vardı. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu Osmaniye'ye geldi, biz gitmedik. Bir kişi bile gitmedik. Bize işinizi bölmeyin dediler. Alanın içini inceledim. Balonlarla süslemişler. 5 bine yakın polis vardı. O alan ayrıca 23 bin metrekare bir alan. Bizim projemizin içinde olduğu için biliyorum. 4-5 bin metrekaresi ağaçlık. 17-18 bin metrekarelik yerde 4 tane tır, 4 vinç getirilmişti. 15 bin metrekare yer kalıyor.

Demokrasi meydanındaki kalabalık 60-70 bin kişi de olabilir. Elimizde fotoğraflar var. Karkamış ve Nizip'teki kamplardan 20-30 tane otobüs vardı. Ve gelenlere 30-50 bin lira para verildiği söyleniyor. Bunlar dedikodu, ne kadar doğru, ne kadar yanlış. Biz öyle bir şey yapmayacağız. Karkamış, İslahiye'den insanlar gelecek ama biz Adana'dan, Maraş'tan hiç kimsenin gelmesini istemeyeceğiz. Ancak bizimki daha kalabalık olacak. Sandıkta herşey belli olur."

SURİYELİLER BAŞKA ŞEHİRLERE TRANSFER EDİLMELİ

Ekici Suriyelilerle ilgili bir soruyu da, "Gaziantep'te 160 bin kayıt altında Suriyeli var. 500 bin diyen var. Kaç bin kişinin olduğu belirsiz. Gaziantep sığmıyor şu anda. Yüzde 25 fazla insan var. Bunun ne yapılması gerekiyor. Başka şehirlere transfer edilmeli. Belediye sığınma evleri yapıp, bunları kayıt altına almalı. Şehirde patlayıcı madde gibi gezen binlerce insan var, yüzlerce araç var. Can güvenliği yok, hastanelerde çocuklarımıza yer bulamıyoruz. Yoğun bakımlar dolu" dedi. Meral KINACILAR