AK Parti Gaziantep Milletvekili ve GASAM Başkanı Ali Şahin, "Uluslararası toplumların Suriye konusunda daha sorumlu ve duyarlı davranması gerektiğini söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı ile ortaklaşa düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gaziantep'e gelen Avrupalı parlamenterlerle Nizip’teki Suriyeli Sığınmacıların bulunduğu konteynır kentte bir araya geldi. Şahin, Suriye'de halkın insan hakları, iyi yönetim, hukukun üstünlüğü ve demokrasi gibi evrensel değerlere sahip olma arzusuyla ortaya koyduğu meşru taleplerin, Rejim tarafından uygulanan baskı ve şiddet politikalarıyla bastırılma yoluna gidilmesinin ülkeyi bir çatışma ve kriz ortamına sürüklediğine dikkat cekti.

TEHDİT OLUŞTURUYOR

Suriye’deki mevcut durumun, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve barış açısından tehdit oluşturduğu belirten Şahin, geçiş sürecinin Suriye halkının meşru beklentileri doğrultusunda ve kısa zamanda sonuçlandırılamamasının, ülke içinde etnik ve mezhepsel temelde ayrışma ve şiddet sarmalının genişleyerek, bölge geneline yayılma riskini de arttırdığını söyledi.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUM

Ortadoğu ve Suriyede meydana gelen gelişmeleri hem bir milletvekili hem de bir stratejist olarak yakından takip ettiğini belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Şahin sözlerine söyle devam etti: “Buradan sizler aracılığıyla uluslararası topluma sesleniyorum, zaman Suriye rejimi tarafından uygulanan şiddetin, zulmün ve kıyımın son verilmesi konusunda sorumluluk alma zamanıdır"

HABER MERKEZİ