Futbola Artvin Hopa'da başlayan ve yıldızı Büyükşehir Belediyespor'da parlayan golcü futbolcu Serdar Özbayraktar,sürep lige gitmek istediğini söyledi. Lig A'da attığı 18 golle herkesin dikkatini çeken Büyükşehir Belediyespor'lu Serdar Özbayraktar, transferleriyle ilgili tüm gelişmeleri gazetemize anlattı. Serdar, bazı yerel gazetelerde parasal konuda anlaşamadığı yönünde haberlere gülüp geçtiğini belirterek, Büyükşehir Belediyespor yönetimiyle para lafını dahi etmediğini ifade etti. Serdar hedefinin süper lige gitmek olduğunu ve bu konuda yönetimden anlayış ve yardım beklediğini söyledi. Eline geçen fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Serdar Özbayraktar, Gaziantepspor'dan teklif gelmesi halinde seve seve oynayabileceğini belirtti. Büyükşehir Belediyespor yönetimiyle hiç bir sorununun olmadığını belirten Serdar, yönetimde bulunan herkesi çok sevdiğini ifade etti. Sözü daha fazla uzatmadan Lig A'nın golcü ismi Serdar'ın spor muhabirimiz Eyup Özka'a yaptığı açıklamalarla sizi baş başa bırakıyoruz.
Eyüp Özkan: Sırasıyla oynadığınız takımları söylermisiniz?
Serdar Özbayraktar: 1 yıl Artvin Hopaspor'da oynadım, oradan Gençlerbirliği'ne geçtim 18 yaşında, fazla oynama şansı bulmadım ve ASAŞ takımına verildim. Daha sonra Şanlıurfaspor'a gittim ve burada 2 yıl oynadıktan sonra 1 yılda Mardinspor'da oynadım. Burada beni beğenince Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a geldim. Burada 2 sezon oynadım eğer bu sezonda devam edersem 3. yılım olacak.
E.Ö: Hedefin ne?
S.Ö: Benim şuan ki hedefim Süper ligde oynamak ve daha sonraki yıllarda 3 büyük takımlara gitmektir. Bu her futbolcunun hayalinden olan bir şey bende böyle bir şey hedefliyorum.
E.Ö: Yönetimle parasal konuda anlaşamadığınız söyleniyor?
S.Ö: Benim Büyükşehir Belediyespor'da hiç bir sorunum yok. Yönetim ile anlaşamadığım bir konu yok. Gazetenin biri yazmış Serdar para az buldu anlaşmadı. Benim parayla işim olmaz çünkü ben burada çok mutluyum. Gaziantep'i çok seviyorum, bizim yöneticileri seviyorum benim burada hiç problemim olamaz. Ben geçen hafta yöneticilerle bir araya geldim, görüşmem 5 dakika sürdü. Ben sadece dedim ki ben burada çok mutluyum ama süper ligde oynamak istediğimi söyledim. Bana kolaylık gösterilmesini istedim. Sağolsun yöneticilerimiz beni anlayışla karşıladı süper ligden teklif gelirse verebileceklerini söylediler. Harbiden söylüyorum benim ağzımdan para lafı çıkmadı.
E.Ö: Neden illa ki süper lig?
S.Ö: Ya Süper ligin atmosferi daha başka tabii ki Lig A küçümsenecek bir lig değil. Malatya, Samsun gibi takımlarla oynuyorsun. Tabii bunun yanı sıra Sakarya, Erciyes ve Antalyaspor gibi güçlü takımlar geldi. Benim illa ki gitmek istemem sebebi şu. Ben bir form, bir başarı grafiği yakaladım. Şu anda bana süper lig takımlarından 2-3 tanesinden teklif geliyor. Bu şansımı iyi kullanmak istiyorum. Her futbolcunun eline bir daha böyle şans geçmez, ben bu şansımı iyi kullanmak istiyorum. O yüzden yöneticilerimizin anlayış göstereciğine inanıyorum.
E.Ö: Süper lig olmazsa, Lig A'da bir başka takıma gidermisin? Mesela Malatya seni çok istiyormuş?
S.Ö: Ya sadece Malatya değil, Lig A'da bulunan tüm takımlar beni arıyor. Belki her gün beni rahatsız ediyorlar. Ama ben yöneticilere söz verdim, eğer süper lig olmazsa Lig A'da hiç bir takıma gitmem Büyükşehir Belediyespor'da seve seve oynarım dedim. Çünkü benim burada problemim yok, süper lig olmazsa benim başka Lig A takımında ne işim var. Yani kulübümden kalmayı tercih ederim. Eğer süper lig olursa bu şansımı iyi değerlendirmek istiyorum. Bakalım kısmet neyi gösterir bekleyip göreceğiz.
E.Ö: Serdar Futbol'a başlarken buralara geleceğini biliyor muydu?
S.Ö: Ya sonuçta futbola başlarken bazı hayaller kuruyorsun işte şöyle olsa, böyle olsa. Sonuçta Artvin Hopa gibi bir takımın alt yapısından yetiştim biraz zor diye düşündüm. Hem profosyonel olarak oynamaya başladığımda 18 yaşındaydım. Yani size bir örnek vereyim. İnsanoğlu hep ister, mesela oynamaya başlarsın, kadroya girmek istersin, kadroya girersin şans bulmak istersin, şans bulursun başka takıma transfer olmak istersin. Yani sen başarılı olursan her şey kendiliğinden gelişiyor. Ben 18 yaşında Gençlerbirliği'ne gittim, yani süper lig gördüm ama onda çok küçüktüm. Çünkü ayrı bir kültürden geliyorsun, hiç bir şey bilmiyorsun onun için fazla tutunamadım. Ama şimdi her şey çok farklı şimdi kendini geliştirmiş, gol atan bir Serdar'ım ben. O zaman Gençlerbirliği'ne gittiğimde kendimi bir Mila'a gitmiş gibi hissetmiştim.
E.Ö: Bu senede Büyükşehir'de kalmayı deneseniz?
S.Ö: Eğer süper lige gitmeyi ertelersem bir daha böyle bir şans bulamayabilirim. Bir futbolcunun ayağına böyle bir şans gelirse değerlendirmesi gerekiyor. Bende böyle bir şansımı iyi değerlendirmek istiyorum. Ben kendime o kadar inanıyorum ki eğer Süper lige gidersem oradan 3 büyüklere giderim, Lig A'ya geri dönüş yapmam.
E.Ö: Süper lig'de oynamak istiyorsun, bu takım Gaziantepspor olabilir mi?
S.Ö: Ben Gaziantep'i çok seviyorum demiştim sana. Eğer Gaziantepspor olursa neden olmasın. Ama bana ve kulübüme yapılmış bir teklif yok. Eğer teklif olursa Gaziantepspor'da seve seve oynarım, çünkü buraya alıştım, burada dost edindim, belli bir çevrem var artık. Tabii ki Gaziantepspor'da oynamayı isterim. Başka süper lig takımı olacağına Gaziantepspor'un olmasını isterim. Yoksa süper ligde isteyen 2-3 takım var beni ama burada olmayı tercih ederim.
E.Ö: Taraftar seni çok seviyor ve Gaziantepspor'da görmek istiyor?
S.Ö: O taraftarlarımızdan Allah razı olsun. Bunların hepsi çalışarak elde ediliyor. Eğer taraftarımız beni Gaziantepspor'a layık görüyorsa onlara teşekkür ediyorum. İnşallah dedikleri gibi olur ve bende Gaziantepspor'a gidersem onlara layık bir Serdar olacağıma söz veriyorum. Taraftarların beni istemesi inanın çok mutlu etti.
E.Ö: Serdar Avrupa'ya gidebilir?
S.Ö: Ya avrupa biraz zor gibi. Şimdi 25 yaşındayım, eğer süper lige gidersem gittiğim takımda ne kadar oynarım oynarm o önemli. Bunun yanı sıra gittiğim takımdan 3 büyük takımlara geçersem çok zaman geçer diye düşünüyorum. Avrupa'ya yok demem ama zor gibi. Bu işler basamak basamak olur önce süper lige bir adım atayım gerisi kolay.
E.Ö: Unutamadığın maç var mı?
S.Ö: Geçen sene Sebat maçı oynadık biraz düşme tehlikemiz vardı. Maç 2-0'dı sonra maç 2-1 oldu. Son yarım saat bitmedi bize bir ömür gibi geldi. Dışardan herkese kolay geliyordu ama öyle değildi size diyebilirim bir ömrümüz gitti. Sonuçta maçı 2-1 kazandık ve ligde kalmayı garantilemiştik. Benim için kötü an ise bu sezonun ilk yarısı. Çünkü çok sakatlıklar yaşadım ve takımda uzun süre oynayamadım. Ama ikinci yarıya çok iyi başladım. Kasımpaşa'ya attığım golü, Altay'a attığım golü unutamıyorum.
E.Ö: Serdar şu ana kadar teknik adamla çalıştı, Ali Güneş, Sedat Karabük, Mehmet Şahan ve Suat Kaya bu teknik adamlar içinden en iyisini söyleyebilir misin?
S.Ö: Hocalarımın hepsi benim için ayrı bir değerdi. Hepsi kendi çapında iyiydi, hiç bir hocayla problemim olmadı zaten olamazda. Sen profosyonel bir futbolcusun hocayla sürtüşmen doğru olmaz. Benim için başımda en iyi başımdaki hocadır, hiç bir zaman hoca çelişkisine girmedim. Hoca ne diyorsa doğrusu O'dur. Hocayla çelişki içine girersen, yaptığım idmandan zevk alamazsın, yaptığın spordan zevk alamazsın. Eğer yönetim bana senin hocan örnek vereyim Eyüp Özkan deseler, o senin doğrundur. Benim hiç bir hocayla problemim olmadı ve tüm hocalarımın farklı farklı özellikleri vardı.
E.Ö: Serdar Gaziantep'i nasıl buluyor?
S.Ö: Ben Gaziantep'i çok iyi buluyorum. Burada çok mutluyum ve buda bana başarıyı getiriyor. Bir futbolcu ne kadar başarılı olursa yaşadığı şehiride o kadar çok sever. Ama ben başarısız bir futbolcu olsaydım Gaziantep'de sıkılırdım başka yere gitmeye çalışırım. Ama şu bir gerçek Gaziantep çok güzel bir şehir ve hiç bir problem yaşamıyorum. Burada her şey çok iyi gidiyor.
E.Ö: Taraftara neler söylemek istersin?
S.Ö: Ben Gaziantep'de kalırsam veya gidersem takımlara sahip çıksınlar istiyorum. Mesela bizim maçlarda tribünler boş olunca ister istemez bu bizi psikolojik olarak etkiliyor. Tabii ki bu kentte Gaziantepspor var ve taraftarlar Antepspor'un maçında tribünleri boş bırakmıyor. Büyükşehir Belediyespor'u da desteklesinler. Lig A küçümsenecek bir lig birbirinden zorlu takımlarla oynuyoruz. Eğer burada kalırsam Gaziantepspor veya Büyükşehir Belediyespor taraftarlarımıza daha iyi bir Serdar izlettireceğim. Bunun sözünü sizin aracılığınızla söylemek istiyorum. Ama şu bir gerçek ki ben şunu hissettim Gaziantep halkı artık doymuş gibi geldi bana. Eğer biraz taraftarımız olsa durum biraz daha farklı olur.
E.Ö: Yerel basını değerlendirir misin?
S.Ö: Ben yerel basının takıma desteğini iyi buluyorum. Yanılmazsam yaklaşık 15 gazete var. Bu çok iyi bir sayı. Tabii kentte 3 tane takım var, GASKİ Lig B'de, Büyükşehir Belediyespor Lig A'da oynuyor. Süper ligde ise Gaziantepspor bulunuyor, bu takımlara göre sayı normal tabii diğer spor branşlarını saymadım. Yerel basın takımlara destek olmalı, bu takımlar alt lige düştü şehirde bundan zarar görüyor. Eleştirileriniz hep yapıcı olsun, yıkıcı değil çünkü burada kazançlı çıkan Gaziantep olacaktır.
E.Ö: Bize zaman ayardığın için teşekkür ediyorum. İnşallah Serdar Özbayraktar hedefine ulaşır. Dileğimiz seni Gaziantepspor'da görmektir?
S.Ö: Ben size teşekkür ediyorum. Bana böyle bir imkan verdiniz. Son iki yıldır Gaziantep'deyim bana düşüncelerimi anlatma fırsatı verdiniz ilk kez Gaziantep27 Gazetesine röportaj veriyorum. Tabii buda sizin başarınız. İnşallah bekleyip göreceğiz, Gaziantepspor neden olmasın.