Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı kapatılan Zirve Üniversitesi’nde bulunduğu iddia edilen FETÖ’ye ait kozmik oda, atış poligonu ve yasak kitaplar hakkında şok açıklamalarda bulundu. Başsavcılık "Yapılan araştırmada bahse konu poligon ve kozmik oda olarak belirtilen yer ile ilgili FETÖ’ye ait olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanmamıştır.Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatıldığı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Son birkaç gündür basında çıkan kapatılan Zirve Üniversitesi’nde FETÖ’ye ait kozmik oda, atış poligonu ve yasak kitaplar bulunmasıyla ilgili haberler ve yorumlarla ilgili aşağıda bahsedilen basın açıklaması yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

23.07.2016 günü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 667 Sayılı Kanun Hükmünde kararname kapsamında Zirve Üniversitesi’ne “El Koyma, Muhafaza Altına Alma” işlemleri yapılmıştır.

Zirve Üniversitesi’nin el koyma iş ve işlemleri kurulan bir komisyon tarafından yerine getirilmiş, bina ve malzemeler Milli Emlak Müdürlüğü’ne kaydedilmiş, akabinde Gaziantep Üniversitesi’ne devredilmiştir.

Yapılan araştırmada bahse konu poligon ve kozmik oda olarak belirtilen yer ile ilgili FETÖ’ye ait olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanmamıştır.

Poligon konusunda açık kaynaklardan yapılan araştırmalarda, poligonun öğrencilerin talebiyle yapıldığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle (2009-2010) yılında hizmete girdiği anlaşılmıştır.

Havalı tabanca atış poligonunun herhangi bir izin ruhsat konusunun olmadığı, Emniyet birimlerine poligonla ilgili örgütsel bir konunun intikal etmediği öğrenilmiştir.

Havalı tabanca poligonlarının, her türlü ruhsat ve denetimi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yerine getirilmektedir. Dolayısıyla her türlü iş ve işlemler ile takibi, ilgili kurumun yetkisindedir.

Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatıldığı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur. 04.10.2016