Denizli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hasan Çağlayan Kandemir, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşlerin kalp damarlarında büzülmelere neden olduğunu, bunun da ciddi kalp kalp hastalıklarına davetiye çıkardığını söyledi.

Kandemir, son günlerde hava sıcaklıklarındaki ani değişmelerin kişinin biyolojik ritmini etkilediğini belirtti. Havaların soğumasıyla birlikte kişide baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk gibi belirtilerin oluştuğunu ifade eden Kandemir, bununla birlikte soğuk algınlığı, bronşit ve grip gibi pek çok hastalığın da ortaya çıktığını dile getirdi.

Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşlerin kalp-damar hastalıkları açısından da risk yarattığını vurgulayan Kandemir, Kalp damarlarında meydana gelen büzüşmeler özellikle yaşlılarda kalp ve damar hastalıklarına neden olurken, şeker hastası ve böbrek yetmezliği yaşayanlarda da ritm bozukluğu ve kalp yetmezliğine yol açabiliyor. Soğuk havalarda dışarıya hazırlıksız çıkıldığında hava şartlarına uygun giyilmediği takdirde kalp krizi de artıyor dedi.

Soğuk havalardan korunmak için beslenmenin önemli olduğuna işaret eden Kandemir, yüksek enerji veren karbonhidratlı gıdaların tüketilmesi önerisinde bulundu.