Şahinbey ve Şehitkamil Kaymakamlıkları tarafından Suriyelilere para yardımının ardından sıra kömür yardımına geldi. Şahinbey Kaymakamlığının 600 Bin TL, Şehitkamil Kaymakamlığının 480 Bin TL para yardımında bulunduğu Suriyeli misafirlere bu hafta sonundan başlamak üzere kömür yardımında bulunulacak.

100 BİNİN ÜZERİNDE SURİYELİ VAR

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, 7 bin Suriyeli aileye 500 kilo kömür dağıtacaklarını belirterek, "Koordinasyon merkezine kayıtlı 70 bin civarında Suriyeli var. Ancak biz bu sayının 100 binin üzerinde olduğunu biliyoruz. Suriyeli misafirlerimize maddi manevi yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların ihtiyaçlarını öğrendiğimizde yardımcı oluyoruz" dedi.

KÖMÜR DAĞITIMI HAFTA SONU BAŞLIYOR

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ise, Suriyeliler için 480 Bin TL para geldiğini, bunun 2157 aileye dağıtıldığını belirtti. Geçtiğimiz yıl 300 bin TL civarında para dağıttıklarını söyleyen Aydın, kömür dağıtımına da bu hafta başlayacaklarını ifade ederek, "500 ton kömür geldi, 1800 kişilik listemiz var. Bizden yardım alan 11 bin 300 Suriyeli var. Bu da 2300 civarında aileye tekabül ediyor" diye konuştu.

Meral KINACILAR