Yapılandırmanın fırsat olduğunu ifade eden Uzun, borç yapılandırma talebiyle en fazla başvuruda GSS borcu olanların, Bağkurlular ve iş verenlerin gerçekleştirdiğini kaydetti. Fırsatın kaçırılmaması gerektiğini anlatan Uzun, “Bir an önce vatandaşlarımızın borçlarını yatırmaları, yine kendilerinin menfaatine olacaktı" dedi.

YENİ BİNADA YAPILANDIRMA YAPILIYOR

Gaziantep SGK Müdürü Mehmet Uzun yaptığı açıklamada, 19 Ağustos 2016 tarihinde resmi gazetede yayınlanan ve 1 Eylül 2016 tarihinde başvuruları başlayan kamu alacaklarının yeniden yapılandırması ile ilgili başvuru süresinin 5 Kasım Cuma günü ise sona erdiğini söyledi. SSK’lı çalıştıran tüm işverenler, Bağkurlular ve GSS borcu bulunanlara çağrıda bulunan İl Müdürü Uzun, “Borç yapılandırma ile ilgili yasa ile SGK’nın hemen hemen tüm alacakları yapılandırılıyor. Sadece rücu alacağımız dediğimiz yersiz ödemelerimiz haric, tüm borçlar bu yasa kapsamında . Yani yanlış maaş bağlanmıştır, iş kazası sonucu rücu edeceğimiz işverenlerimiz vardır. Bunlar haricindeki tüm SGK alacakları yapılandırma kapsamına girdi. Yeni binamızda borçları yapılandırabiliyoruz” dedi.

TEMİNAT İSTENMİYOR

Yapılandırma yaptıranların ödemeyi 2 Ocak tarihinde yatırabileceğini hatırlatan Uzun, yapılandırmanın sağladığı imkanlarla ilgili ise “Yapılandırmanın bir çok faydası var. Faizleri hemen hemen sıfırlıyoruz. Taksitle ödeme imkanı var. Peşin ödediklerinde yeni bir indirim daha yapılıyor. Taksitle ve peşin ödenmesi kabul edilirse, ilk taksit yada peşin ödemesi 2 Ocak tarihinde yatırabilecekler. Bağkurlularımız, borçlarını yapılandırdıkları, ilk taksiti ödedikten sonra sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyorlar. Teminatta istemiyoruz. Eğer icralık borçlarımız varsa, bunların araçlarındaki yakalama kararını kaldırıyoruz. Bir çok kolaylığı var” ifadelerini kullandı. İHA