Kayseri'de trafik kazasında ölen 5 kardeşin ardından, benzeri bir olay servisle evine gitmekte olan Hatice Tuğla'nın başına geldi. Hareket halindeki servis aracının kapısının açılmasıyla yere düşen ve ezilerek can veren 14 yaşındaki Hatice Tuğla gözyaşları arasında toprağa verildi. Kızlarının ölümüne neden olan servis şoförüne dava açmaya hazırlanan Tuğla ailesi,serviste olması gereken rehber öğretmenin olmamasına isyan etti.
AİLE YASTA14 yaşındaki Hatice Tuğla'nın servis aracından düşerek ölmesi aileyi ve okulu yasa boğdu. Şahinbey İlköğretim Okulu'nda okuyan Hatice Tuğla, 27 S 3090 plakalı servis aracıyla eve giderken, hareket halindeki servis minibüsünün kapısının açılmasıyla yere düştü. Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesine kaldırılan Hatice Tuğla, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
REHBER ÖĞRETMEN NİYE YOK?Minibüs sürücüsü İmam M'nin gözaltına alınırken, çocuklarını kaybeden Tuğla ailesi yasa büründü. Hatice Tuğla'nın babası Yılmaz Tuğla, 14 yaşındaki kızlarının toprağa vermenin üzüntüsünü yaşıyor. Şahinbey İlköğretim Okulu'nun bakımda olmasından dolayı çocuğunun taşımalı eğitim sistemine geçtiğini ve bir alanda öğrencilerin toplanarak okula gönderildiğini kaydeden Yılmaz Tuğla, "Kızım servisten düşüyor ve ezilerek can veriyor. Şoförün park halinde iken rehber öğretmen eşliğinde öğrencileri kontrol etmesi gerekirken, kızım ayakta iken aracı hareket ettiriyor. O sırada kızım yere düşüyor ve servis tekerlerinin altında can veriyor. Bunun bir kontrol mekanizması olması gerekmiyor mu? Servislerin ehliyetli olduğunu düşündük. Ama yanılmışız. Acımız büyük. Servis Şoförü hakkında dava açacağız" dedi.