Özel Sanko İlkokul ve Ortaokul öğrencileri, filografi, mozaik, takı tasarım, seramik, sihirli eller, resim ve el sanatları adlı etkinlik kulüplerinde yaptıkları eserlerden oluşan bir sergi açtı.
Sergide ilkokul öğrencilerinin makromeden yaptıkları anahtarlık ve bileklik çalışmaları, kot pantolonlarından diktikleri çantalar, boncuklardan yaptıkları duvar süsleri, kağıtlardan oluşturdukları pano ve baskı tekniği ile resim çalışması yer aldı.
Ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin takı tasarım kulübünde farklı materyal ve malzemeleri kullanarak tasarladıkları takılar, makrome tekniği ile yaptıkları nazarlık duvar süsleri beğeni topladı.
‘Sihirli Eller’ teması ile 1. ve 2. sınıfların çalışmaları olan küçülebilen kağıttan anahtarlık ve mıknatıs, dantelden abajur, eski ayakkabıdan kedi, taş boyama, artık materyallerden grup çalışmaları, eski çoraplardan yapılan lavanta kokulu ayakkabı, pet şişeden ışıklı denizanaları, Salvador Dali ve Miro’nun röprodüksiyon resimleri ilgi uyandırdı.
Ayrıca, 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin seramik ve mozaik kulüplerinde yaptıkları çalışmalar da beğenildi.
Özel Sanko İlkokul ve Ortaokul Müdürü Handan Şahintaş, birbirinden değerli eserleri için emeğe geçen bütün öğrenci ve öğretmenlerini kutlayarak, “Öğrencilerimizin kulüp çalışmaları kapsamında yaptığı tüm etkinlikler onların hem akademik gelişimlerinin altyapısını oluşturmakta hem de grup çalışmalarıyla yardımlaşma ve sanatsal bakış açısı ile yaklaşımları estetik duygularını geliştirmektedir” dedi.
Şahintaş, öğrencilerin ayrıca kendi beceri ve yeteneklerinin farkına varmasının özgüven inşa etmelerine çok önemli katkılar sağladığını kaydetti.