Eski başkanların da yer aldığı ziyarette, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

AK Parti Şehitkamil'i ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Bizimki sıradan bir parti, sıradan bir siyasi mücadale değil. Buradaki hiç bir kardeşimizin derdi ne makam, ne mevkidir. Aslolan hakka hizmettir. Allah Halil Uğur'dan razı olsun. Yeni arkadaşımız Mehmet Yılmaz kardeşimizi de Allah utandırmasın, başarılar diliyorum" dedi.

MEHMET BAŞKAN HIZLI KOŞACAK

AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, "Bayrağı alan bayrağı devredenden daha hızlı koşar, bu kuraldır. Ben inanıyorumki Mehmet başkanım Halil başkanımdan daha hızlı koşacaktır" derken, Halil Uğur, "Kırılmadan kızmadan, bir ve beraberlik içerisinde inşallah bayrağı teslim alan değerli kardeşimiz Mehmet Yılmaz'a gece gündüz yardım edeceğiz" dedi. Ak Parti'nin yeni ilçe başkanı Mehmet Yılmaz ise, "Biz buraya ayrıştırmaya değil birleştirmeye, dağıtmaya değil toplamaya geldik. İnşallah Şehitkamil bir ve beraber şekilde bu davanın ipini daha yükseklere yükseltecektir" diye konuştu.

0.jpg

KATILIM YOĞUNDU

İlçe binasında düzenlenen ziyarette Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan ve Canan Candemir Çelik ile İl başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, eski il başkanı Ökkeş Eruslu ve partililer katıldı.

UĞUR:ESAS OLAN DAVADIR

Halil Uğur, konuşmasına Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlayarak başladı. Uğur, "Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gziantep kolay kurtulmadı. Partimiz de kolay kurulmadı. 3.5 yıl süreç içerisinde Cumhurbaşkanlığı seçimi iki genel seçim geçirdik. 15 Temmuz'u yaşadık. 16 Nisan referandumundan alnımızın akıyla çıktık. Bu görevler hiçbirimize kalıcı değil. Bizim için esas olan davadır. Reisimiz, başkomutanımız, cumhurbaşkanımızın önderlğinde inşallah ona layık olacak bir şekilde gece gündüz aramıza nifak sokmadan birlik beraberliğimizi hiç bir zaman bozmadan bozulmasına müsaade etmeden çalışacağız. Dünyanın müslümanların, ümmetin umudu olan Ak parti daha güçlü büyük Türkiye için bu davaya hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

DÜNYANIN DA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ

'Kırılmadan, kızmadan, ötekileştirmeden, kimseye yanlışlarını hemen yüzüne vurmadan ötekileştirmeden son pişmanlık fayda vermez diyerek bu davaya sahip olacağız' diyen Uğur, konuşmasını küçük bir hikayeyle bitirdi.Uğur, "Adamın biri sıfır bir araba almış. Sabahına arabasına bakarken küçük çocuğunun çekiş elinde arabasının kaportasına vurduğunu görmüş. O sinirle çocuğun parmaklarına çekişle vurmuş ve ardından almış çocuğu hastaneye götürmüş. Maalesef iş işten geçmiş çocuğun parmakları kopmuş, çocuk gözünü açtığında parmakları sarılı bir vaziyette babasına sormuş, 'baba arabanızı kırdığım için özür dilerim. Benim parmaklarım ne zaman gelecek?' demiş. Adam cevap verememiş. Bizde bu tür hatalara düşmeden, ümmetin umudu olan bu davaya sahip olmak adına, kırılmadan, kızmadan bir ve beraberlik içerisinde inşallah bayrağı teslim alan değerli kardeşimiz Mehmet Yılmaz'a gece gündüz yardım edeceğiz. Birlikte yolumuza devam edeceğiz. Allah'ın izniyle bu bölgeninde söz sahibi olacağız dünyanın da söz sahibi olacağız tüm müslamanlarında umudu olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

YILMAZ:BİRLEŞTİRMEYE, TOPLAMAYA GELDİK

Ak Parti Şehitkamil'in yeni ilçe başkanı Mehmet Yılmaz da konuşmasına şehitleri anarak başladı. Yılmaz, "96 yıl önce Gaziantep'te destan yazarak Antepimizi Gaziantep olarak bize emanet eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde vatan savunması için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Davanın ipini daha yükseklere yükselteceklerini söyleyen Yılmaz, "Bu makamı bizlere layık gören başta Cumhurbaşkanı, reisimiz genel başkanımızı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere MKYK üyelerine, teşkilat başkanımıza Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek'e, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e, il başkanımıza, milletvekillerine, belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Bizler rabbimizin izniyle önceki dönemde görev almış kardeşlerimizle birikte birlik berabelik içerisinde inşallah bundan sonraki süreçtede çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Biz buraya ayrıştırmaya değil birleştirmeye, dağıtmaya değil toplamaya geldik. İnşallah Şehitkamil bir ve beraber şekilde bu davanın ipini daha yükseklere yükseltecektir" diye konuştu.

YÜK ALMAYA GELDİK

'Bu dava Allah'ın davasıdır, mevki ve makamlar da Allah'ın davasına hizmet etmek için vardır' diyen Yılmaz, "Halil başkanımıza yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Halil başkanımızla da yönetimdeki diğer kardeşlerimizlede istişareli şekilde çalışmalara devam edeceğiz. Bundan sonrası içinde il başkanımızla, milletvekillerimizle ve belediye başkanlarımızla uyumlu bir şekilde inşallah çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın emrettiği gibi biz buraya yük olmaya değil yük almaya geldik" dedi.

ÖZKEÇECİ:ÜMMET BİZDEN ÜMİT BEKLİYOR

Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ise, bunun bir dava olduğunu belirterek şunları söyledi:"B makamlar gelip geçici. Bizim asıl amacımız asli görevimiz bu vatan, bu ümmet için çalışmaktır. Biz buraya oturduk diye kalkmamayı düşünmeyeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır, bir nöbet yarışıdır. Bayrağı alan bayrağı devredenden daha hızlı koşar diyorlar. Bu kuraldır. Ben inanıyorumki Mehmet başkanım Halil başkanımdan daha hızlı koşacaktır. Ben Halil Başkanımdan Allah razı olsun diyorum. Beraber iki genel seçim bir referandum geçirdik,hepsinden önemlisi 15 Temmuz akşamı biz kendisiyle beraberdik. Bir dava bilinciyle bir ümmet davası bilinciyle çalıştınız. Bizim partimiz yalnızca Gaziantep'in Türkiye'nin partisi değil, dünyanın partisi olmak zorunda. Ümmet bizden ümit bekliyor. Biz boşveremeyiz. Boş verdiğimiz anda inanın hanemize eksi yazar. Bu bilinç içerisinde çalışacağız, bu kaygı içerisinde olacağız, görevimiz çalışmak olacak."

ŞİMŞEK:AYNI RUH DEVAM EDİYOR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 96 yıl önceki ruhun devam ettiğini söyledi. Şimşek, "Eğer bu kardeşlik şuuru olmasa bu dava şuuru olmasaydı bugün Allah korusun çok büyük fekaketler ve kötü sonuçlarla karşı karşıya kalabilirdik. O nedene 96 yıl önceki ruh bugün burada bu salonda en güçlü şekilde yaşıyorHalil kardeşimiz gerçekten çok güzel hizmetler ettiler, kendilerine müteşekkiriz. Kendisi ve ilçe teşkilatımız aslında büyük fedakarlıkla son 3 yılda ülkemize şehrimize hizmet ettiler. Allah kendilerinden razı olsun. Yeni arkadaşımız Mehmet Yılmaz kardeşimizi de Allah utandırmasın, kendilerine başarılar diliyorum" dedi.

NEREDEN NEREYE GELDİK

'Bizimki sıradan bir parti, sıradan bir siyasi mücadale değil' diyen Şimşek, "Dolayısıyla buradaki hiç bir kardeşimizin derdi ne makam, ne mevkidir. Aslolan hakka hizmettir. Bu nedenle bu güzel Türkiyemizi güzel gazi şehrimizi inşa etmek için dünyayla arayı kapatmak için ülkemize yönelen tehlikeyi bertaraf etmek için sürekli çalışmamız çabalalamız gerekiyor. Burada yapılan çalışmalar ülkemize güzel hizmetlere vesile oluyor, dünyanın dört bir köşesinde aslında mazlumlara umut oluyor. Dolayısıyla yaptıklarınızı asla küçüksemeyin. Bugün eğer sağlıkta, eğitimde, altyapıda, sanayide her alanda Türkiye çok iyi bir noktadaysa ve bunun karşılığında hayır duaları varsa bunun adresi sizlersiniz. Türkiye insani yardımda milli gelire oranla dünyada birinci ülke. Nereden nereye geldi" diye konuştu.

ERUSLU:BUGÜNLERİN DEĞERİNİ BİLİN

Antep harbindeki yokluk ve kıtlığa örnekler verirken, "Affedersiniz Fransızların atlarından çıkan pisliklerin nenelerimiz içinden arpayı seçerek yıkayarak ekmek yapıyorlar. O günlerden bugünlere geldik, bugünlerin değerini bilelim. Bir söylentiye göre 40 bin bir söylentiye göre 26 bin nüfusu var Antep'in, 6 317 şehit verdi. Allah bu memleketi zalimlerin, fitnelerin şerrinden emin eylesin" dedi.

HASAN TEKE'Yİ TEBRİK ETTİLER

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle geldikleri şehrimizde kutlamaların yanısıra çeşitli ziyaretlerde bulundu. Gül ve Şimşek, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, ilçe başkanlığına atanan Av.Hasan Teke'yi tebrik etti.

GÜL:ECDADIMIZA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR

Gül, "Bizleri bu vatanı bağımsız bir şekilde işgallerden arınmış bir şekilde bırakan ecdadımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Gazi olma ruhunu 15 Temmuz'da hem Gaziantep hem bütün Türkiye milleti bir kez daha yaşadı. TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve darbeye karşı çıkan bütün vatandaşlar bir kez daha gazi oldu. Dost da düşman da Türkiye'nin pranga altına giremeyeceğini bir kere daha görmüştür" dedi.

TEK TİP KIYAFETİ MİLLET İSTEDİ

Gül, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) yapılan "tek tip kıyafet" düzenlemesine ilişkin, "Bu milletimizin beklentisiydi ve hükümetimiz de o anlamda bir düzenleme yaptı. Kimisi 1 dolara kimisi 50 bin dolara bu ülkeyi, bu cennet vatanı satıyor, ihanet ediyorlar ama gerçek olan şu ki bayrağına, istiklaline ve istikbaline layık olan bu millet, hiçbir şekilde ruhunu da kendisini de yabancıya satmış, Türkiye düşmanlarına satmış, bu güruha asla izin vermemiştir. Yargılamalar anayasaya göre, kanuna göre yapılmaktadır. Mahkemeler suçluyla suçsuzu ayırıyor. Yargılamayı adil bir şekilde yapıyor" diye konuştu.

ŞİMŞEK:OYUN BOZULDU

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise, 96 Yıl önce Anadolu'da bağımsızlık meşalesini yakan Gaziantep'in bugün de Türkiye'ye üreterek, çalışarak öncülük ettiğini söyledi. Şimşek, "İnşallah gerek Ortadoğu'daki sıkıntılar giderek azalacak gerek ülkemizde oynanan oyunlar biliyorsunuz bozuldu. Ama şunun şuurunda olmak lazım. Bu milli mücadele devam ediyor, 96 yıl önce işgal kuvvetlerine karşı bir bağımsızlık mücadelesi söz konusuydu, bugün de bir gelecek mücadelesi söz konusu. Şehrimiz 960 fabrikasıyla, 150 bine yakın çalışanıyla üretiyor, dünyaya mal satıyor. Gaziantep'in 4. sanayi devrimine hazır olması, dijital dönüşümü sağlaması için mücadele edeceğiz. Başarılı olacağız, olmamamız için hiçbir neden yok" dedi"

ÖNEMLİ OLAN BÜYÜK RESİM

Partililere seslenen Şimşek, "Ufak tefek farklılıklar olabilir. Önemli olan büyük resme odaklanmaktır. Büyük resim de dava şuurudur. Bu güzel ülkemize, Gaziantepimize hizmet şuurudur." diye konuştu. Meral KINACILAR