Şehitkamil Belediyesi, farklı branşlarda organize ettiği sportif faaliyetlerle çocuk ve genç yaştaki öğrencileri, zararlı bağımlılıkların insan yaşamına olan olumsuz etkilerinden uzak tutuyor.

Zararlı sonuçlarını gözetmeksizin, kontrolsüz bir şekilde oluşan tüm bağımlılıklara karşı 7’den 70’e herkesi sportif faaliyetlere yönlendiren Şehitkamil Belediyesi; okullarda, alışveriş merkezlerinde, ilçenin farklı noktalarındaki parklarda ve spor salonlarında yürüttüğü sportif projelerde geleneksel oyunlara ve eğlenceli beceri koordinasyon parkurları yarışlarına yer vererek çocukların ve gençlerin sürdürülebilir spor alışkanlıkları kazanmalarında büyük rol oynuyor.

GENÇLERİMİZİ ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN SPOR YOLUYLA KORUYALIM

Çocukların ve gençlerin sağlıklı gelişimi adına sportif faaliyetlerin önemine vurgu yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda yürütülen sportif proje faaliyetleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren kötü alışkanlıklardan, bağımlılıklardan korumak, gelişimlerini, sağlıklı, mutlu ve güvende geçirmelerini sağlamak adına sportif faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Devletimiz uyuşturucu başta olmak üzere zararlı alışkanlıkların ve bağımlılıkların tamamıyla önemli bir mücadele veriyor. Bizler de yerel yönetimler olarak bu konuda elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Son dönemde üzücü sonuçlar doğuran sanal bağımlılıklardan özellikle çocuklarımızı uzak tutabilmek adına “Önce Öğren Sonra Eğlen” projesi kapsamında yürüttüğümüz sportif faaliyetlerde birbirinden eğlenceli geleneksel çocuk oyunlarına ve renkli yarışmalara yer veriyoruz. Sanal bağımlılık maalesef fiziksel, zihinsel ve duygusal anlamda ciddi derecede olumsuz bir etkiye sahip. Çocuklarımızı ekran başından kaldırıp gençlik kampımızda doğayla buluşturuyor, yine geleneksel oyunlar ve sportif faaliyetlerle enerjilerini sarf ederken yararlı bir şekilde sosyalleşmelerine olanak sağlıyoruz. Okul öncesi dönemden itibaren çocukların temel spor dallarına yönlendirilmesi adına kurumlar arası işbirliğiyle çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda yürütülen proje faaliyetlerinde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.”