Birbirinden nitelikli sergilere ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, sanatçı Emine Ermiş’i ağırlamaya devam ediyor.
Sanko Sanat Galerisi’nde 15. kişisel resim sergisini açan Emine Ermiş’in, ‘Su Damlasının Yolculuğu’ temasıyla tuvale resmettiği 25 eserinden oluşan sergisi sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.
Gaziantep’te böyle bir sanat etkinliği düzenlemekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Ermiş, resimlerini yaparken akrilik boya kullandığını söyledi.
‘Su Damlasının Yolculuğu’ teması ile bir su damlasının gelişimini, şekilde şekle geçişini anlattığını belirten Emine Ermiş, sanatsal faaliyetlere ve sanatçılara desteklerini esirgemeyen Sanko Ailesi’ne teşekkür etti.
Ermiş'in, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta 21 Şubat’a kadar devam edecek sergisini ziyaretçiler, her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
SANATÇI
1957 yılında Balıkesir’de doğan Ermiş, Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler bölümünü bitirdi. DSİ 25. Bölge Saymanlık Müdürlüğü’nden emekli oldu.
2000 yılında Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde ressam Özdemir Yemenicioğlu’ndan resim dersleri aldı. 2005 yılında ‘1. Uluslararası Türkiye Grameen Mikrokredi Sanat Bienaline’ katıldı. İnönü Üniversitesi Plastik Sanatlar Müzesi’ne bir eserini bağışlayan sanatçı, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve Serbest Sanatçılar Birliği üyesidir.
Çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüren Ermiş’in, İzmir Resim Heykel Müzesi, TBMM, Çevre ve Orman Bakanlığı, Hatay Samandağ Kaymakamlığı, İzmir Karşıyaka, Uşak, Kastamonu, Ürgüp belediyeleri, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde, Ege Üniversitesi, Manisa Valiliği, Derinkuyu Kaymakamlığı ve özel kuruluşların koleksiyonlarında eserleri bulunmaktadır.
15 kişisel sergi açan ve çeşitli karma sergilere katılan ressam Ermiş’in, yarışmalarda 39 eseri sergilenmeye değer bulunmuş, kataloglarda yer almıştır.
Sanatçı Emine Ermiş’in 2005-2013 yılları arasında düzenlenen, 24. Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel Yarışması’nda mansiyon, 25. Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel Yarışması’nda ‘Devrim Erbil Ödülü’ ile Çanakkale Savaşları Resim Yarışması’nda mansiyon, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın ‘Küresel Isınma ve İklim Değişikliği’ konulu resim yarışmasında birincilik ödülü, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin ‘Su’ konulu resim yarışmasında Jüri Özel Ödülü, 5. Çanakkale Resim Yarışması’nda ‘2010 CAP Juri Özel Ödülü’ ve 8. Çanakkale Resim Yarışması’nda ‘2013 CAP Jüri özel Ödülü’ bulunuyor.
SANKO SANAT GALERİSİ
Gaziantep’te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.
Kurulduğu tarihten bu yana, aralarında iki defa uluslararası ressamlar buluşması, Salvador Dali ve Joan Miro sergisi olmak üzere, 173 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 4 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM’ye de farklı bir anlam kazandırdı.