Tayyar, “Mevcut mevzuat usulsüzlükleri önlemeye yetmiyor. Bu nedenle kapsamlı bir yerel yönetimler reformuna ve siyasetin finansmanının yeniden tanzimine ihtiyaç var” dedi.

SEBEPLERİ ORTADAN KALDIRMAK GEREK

Fatma Şahin çok ileri gitti
Fatma Şahin çok ileri gitti
İçeriği Görüntüle

Belediyelere yönelik operasyonları değerlendiren Tayyar, bu süreçte önemli bir sorunun kendini gösterdiğini belirterek şunları söyledi:”Yerel yönetimler siyasetin en önemli finansman kaynağı ve mevcut mevzuat bu usulsüzlükleri önlemeye yetmiyor. Adli operasyonlar ve davalar sürerken meclise de görev düştüğü kanaatindeyim. Operasyonlar sonuçtur, kalıcı çözüm için sebepleri ortadan kaldırmak gerekir.

BATAKLIK KURUTULMALI

Kapsamlı bir yerel yönetimler reformuna ve siyasetin finansmanının yeniden tanzimine ihtiyaç var. Özellikle imar düzenlemelerine ilişkin yeni yasal çerçevenin anayasaya eklenmesinin istismarı büyük ölçüde önleyeceğini düşünüyorum. Bataklık kurutulmazsa gerçek manada siyasette arınma olmaz, adli operasyonlar hiç bitmez. Eğer bu konuda başlık açılırsa, ‘büyükşehir, şehir, ilçe, belde, muhtarlık’ gibi idari yapıların yeniden ele alınması, dağınıklığın giderilmesi ve yeni standartlar oluşturması düşünülebilir.”