Toplantıda Başkanlık Divanı, Divan Katipliği, Encümen Üyeleri ve görev süresi dolan komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Perilikaya Gençlik Merkezi’nin isminin Hasan Celal Güzel olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edilirken, Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesi’ne ismini veren Şahinbey’in Bostancı Mahallesindeki evininin kamullaştırılması ile ilgili gerekli izinlerin alındığını ve restorasyon çalışmalarının başlayacağını belirtti.


HİZMETLERİNİ ANLATTI

Başkan Tahmazoğlu, oturumun açılışında belediyenin Mart ayı boyunca yaptığı çalışmaları anlatan sunumunu gerçekleştirdi.

Tahmazoğlu, eski garajlarda kamulaştırma işlemlerinde yüzde 75 seviyelerine gelindiğini anımsatarak, “Vatandaşla anlaştık. Yol 40 metre civarında olacak ve İnönü caddesinin trafik yükünü önemli ölçüde hafifletecek. Düztepe-Dutluk arasında kamulaştırmalar ve alt yapı çalışmaları bitti, yolun refüjünü yapıyoruz, bu ay içerisinde de yolun asfaltlama ve kaldırımlarını işlemlerini bitireceğiz. Bu hem şehrimiz hem de Güney-Kuzey açısından çok önemli bir yoldu” şeklinde konuştu.

MAVİKENT’İN NÜFUSU 25 BİNE YAKLAŞTI

“Yeşilvadi, Özdemirbey ve Karataş istikametinde 3 katlı bir köprülü kavşak projesi bitmek üzere, daha sonra ihaleye çıkartıp çalışmalara başlayacağız” diyen Tahmazoğlu, şunları belirtti: “Yamaçtepe yol açma çalışmalarında yüzde 95 seviyelerine ulaştık, bu ay içinde yüzde 100’ünü tamamlamış olacağız. 12 milyon 260 bin metrekarelik alanda 120 bin kişi yaşayacak. 1. Etap alt yapı çalışmaları tamamlandı. Mavikent’te bin 265 konutun inşaat çalışmaları hızlı şekilde devam ediyor. İnşallah bu yıl içerisinde tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz ve Mavikent’in nüfusu 25 bine yaklaştı.”

YEŞİLVADİ’YE POLİS MERKEZİ İNŞA EDECEĞİZ
Şehit aileleri için yapılan 643 konutun kura çekimleri geçekleştirildiğini aktaran Tahmazoğlu, “Şehit ve gazilerimizden konut almak isteyenlerin hepsine istisnasız konutlarını verdik. Akkent’te yapılan kongre merkezimizin yapımı da hızlı şekilde devam ediyor. Yeşilvadi’ye bir polis merkezi daha inşa edeceğiz. Emniyet Genel Müdürlüğü ile görüştük, izinleri aldık. Mecidiye Han’da da 7/24 çalışıyoruz. Her yıl geleneksel olarak yaptığımız “Şehitleri Anma Gecesi” Şahinbey Spor Salonu’nda yaptık, on binlerce vatandaşımız gecemize katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Şahinbey Parkında spor etkinliği düzenledik” vurgusunu yaptı.

ŞAHİNBEY’İN EVİNİ RESTORE EDECEĞİZ
Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesi’ne ismini veren Şahinbey’in Bostancı Mahallesindeki evininin kamullaştırılması ile ilgili gerekli izinlerin alındığını ve restorasyon çalışmalarının başlayacağını belirtti. Çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza zeytin fidanı dağıtmaya devam ettiklerini de dile getiren Tahmazoğlu, “500 bin hedefi ile yola çıkmıştık, çiftçilerimize 350 bin vatandaşlarımıza da 150 bin zeytin fidanı dağıtacaktık, sonra çiftçilerimizin talebi 470 bine çıkınca biz de sayımızı 600 bine çıkardık. Orman Haftası’nda fidan dikimi gerçekleştirdik. Gaziler diyarından şehitler diyarına projesi kapsamında Çanakkale gezimiz başladı. İnşallah yıl sonuna kadar 90 bin öğrenci ve vatandaşımızı ecdadıyla buluşturacağız. Meslek edindirme kurslarında 27 bin 350 vatandaşa sertifikalarını verdik” açıklamasını yaptı.

MECLİS ÜYELERİYLE SAHAYA İNİLECEK
Bu Çarşamba günü meclis üyeleriyle saha çalışması yapacakalarını söyleyen Tahmazoğlu, sabah saat 10:00’da belediye önünden hareket edilecek. Yaptığımız çalışmaları, meclis üyeleri kendileri görsün. En azından sorulduğunda belediyemiz cevap versin” ifadelerini kullandı. Ayrıca 2018 yılında doğan bebeklere altın verileceği maddesi, 2017 yılının son meclis toplantısında görüşülmüştü. Tahmazoğlu bu konuyla ilgili şunları söyledi: “Altın vermede sıkıntı yaşandı. Bu konuyla ilgili araştırma yapılacak” dedi.

GÜNDE 70 TON ATIK TOPLADIK
Geri dönüşümün çok önemli olduğuna dikkat çeken Tahmazoğlu, “atık yarışmamızı sonlandırdık. Sadece bir okulumuzun gayretiyle bir ton atık topladık. Geri dönüşüm ile ilgili yoğun çalışmamız var. Şahinbey Belediyesi olarak günlük 70 ton atık topluyoruz. Türkiye ortalamasının iki katı, ambalaj atığı toplamaya devam ediyoruz. Sıfır atık projesi kaspsamında yoğun gayret gösteriyoruz. Atığı yerinde ayırt etme çalışması yapıyoruz. Şu anda bu konuda çok iyiyiz” diye konuştu.

YAMAÇTEPE’NİN DOĞUSUNDA YENİ MAHALLE KURULACAK
Gündemin 8, 9, 10 ve 11.maddeleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Tahmazoğlu, gündemin 8.maddesinde yer alan “Yamaçtepe Sarısalkım Gerciğin Mahalleleri sınırları içerisinde revizyon uygulama imar plan teklifi hakkında konuştu. Tahmazoğlu, “Yamaçtepe’de 120 bin işi yaşayacak. Yamaçtepe’nin doğusuna yeni mahalle kurulacak. Bu yeni kurulacak olan mahalleye isim verilmesi gerekiyor” dedi. Mecisten oy birliği ile geçen bu madde, imar komisyonuna sevk edildi.

SAYILARI AZALAN MAHALLELERİMİZ VAR
Tahmazoğlu, gündemin 9.maddesi olan “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan muhtelif mahallelerin sınırlarının değiştirilmesi teklifi” ile ilgili ise şunları kaydetti: “Şahinbey’de merkezde 113 tane mahallemiz var. 80 tanede köyler var. Köylere dokunmuyoruz çünkü çok doğru olmaz. Merkezde bulunan mahallelerimizde, 100 ve 200’e kadar düşen mahallelerimiz var. Bu mahallelerin sınırlarının değiştirilmesi teklifini komisyona havale edelim hatta komisyon gerekiyorsa bir ay çalışsın. Sayılar alta düşünce muhtarlarda, mahallede işlevsiz kalıyor. Doğru olan neyse o yapılsın.” Oy birliğiyle kabul edilen bu madde ise, Şehir ve Bayındırlık Komsiyonuna sevk edildi.

GAZZE ZİYARETİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ:
“Gündemin 16.maddesi olan “Filistin Devleti Gazze şehrine Kardeş Şehir Protokolü imzalamak ve gerekli incelemelemelerde bulunulmak üzere ziyaret edilmesi teklifi” hakkında da konuşan Tahmazoğlu, “Gazze Kardeş Belediye için çalışmalarımız var. Gazze’deki ve Kudüs’teki Büyükelçimiz ile görüştük. Gazze’de ambargo olduğunu sadece TİKA üzerinden olabileceğini söyledi. TİKA ile görüştük. İhtiyaçlarını belirlediler özellikle çöp kamyonuna ihtiyaç olduğunu söylediler. Fiyat araştırması yapıyoruz. Meclis kararındanda geçtikten sonra insani yardım olduğundan ötürü Gazze’ye gidebilebiliriz” şeklinde konuştu. Bu maddede oy birliğinden geçerek, Dış İlişkiler Komisyonuna sevk edildi.

HASAN CELAL GÜZEL'İN İSMİ VERİLDİ

Gündem dışı olan ve meclise sunulan madde de Perilikaya Gençlik Merkezi’nin isminin Hasan Celal Güzel olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Meclis Divan Kurulu Başkanlığı seçiminde 1. Başkan Cuma Güzel, 2. Başkan Vekili Abdullah Bedirhanoğlu seçilirken, Divan Katipliği Asil üyeliğine Ferda Barış, Filiz Üzücü, yedek üyeliğe Mehmet Yaşar Göktürk ve Seyhan Fesli seçildi. Görev süreleri dolan Encümen üyelerinin yerine Gülhan Dinç, İbrahim Bal, İjlal Demir, Plan Bütçe Komisyon üyeliklerine Birol Ülger, Kurt Ali Kılçık, Şıh Mehmet Öztürk, Bekir Aslan, Hasan Hüseyin Şarklı, İmar ve Bayındırlık Komisyon üyeliklerine Cuma Güzel, Adil Dabanıyastıoğlu, Mesut Ercan, Mehmet Okutan, Hasan Türk
Tarife Komisyon üyeliklerine Harun Karataş, Aydın Karahan, Latife Havuçcuoğlu, Raci Dölek, Mehmet Dokbay Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerine İhsan Güzel, Mehmet Akıncıoğlu, Özgür Özdağlı, Mehmet Dağcı, Uğur Kalkan Çevre ve Temizlik Komisyon üyeliklerine Hayriye Özmantar, Sedat Kılınç, Bahyettin Bakır, Hızır Arıkök, Mahmut Demirel Dış İlişkiler Komisyon üyeliklerine Nihat Aydın Güler, Mehmet Okyay, İrfan Güleç, Hasan Şencan Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu üyeliğine Hayriye Özmantar ve Mehmet Dağcı yeniden seçildi.

Meclis ikinci oturumu 5 Nisan 2018 Perşembe günü saat 16.00'da yeniden toplanmak üzere kapandı. Ayşegül BAĞCI