Yeşil alan ve park çalışmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, son 5 yılda 392 park yaptıklarını ve 290 bin ağaç diktiklerini söyledi.
33 kilometre uzunluğunda 122 hektar alana 165 bin 120 adet fidanın dikileceği Dülükbaba-Havaalanı-Gatem Çevre Yolu ağaçlandırma projesi start aldı. Proje kapsamında AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu birlikte fidan dikti.
5 YILDA 392 PARK 290 BİN AĞAÇ DİKTİK
Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan yeşil alan ve ağaç dikimleri hakkında bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren park ve ağaçlandırma çalışmalarına başladık. 392 tane park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Şuanda ise Türkiye’nin en büyük parkı olan 1 milyon 700 bin metrekare alana Yeşilvadi Parkı’nı yapıyoruz. Sadece Yeşilvadi Parkı’na 40 bin ağaç diktik. Bundan öncede 250 bin ağacı toprakla buluşturduk. Yine havaalanı yolumuz üzerinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi karşısında 572 dönüm alanı orman alanına çevirerek, ağaçlandırma noktasında Orman Bakanlığı ile işbirliği yaptık. Şimdi de Sayın Bakanımızın girişimleri ile Çevre yolumuzu Karayolları ve Orman Bakanlığı işbirliği ile ağaçlandırıyoruz. Şahinbey ilçemizi 5 yıl öncesi ile kıyaslayacak olursak, kişi başı 1 metre 25 santim olan yeşil alan bugün 5,5 metreye yükselmiştir. Hedefimiz ideal olan 10 metreye çıkarmaktır” dedi.
BELEDİYELERİMİZ YEŞİL ALAN MİKTARINI 5 KAT ARTTIRDI
Bütün Gaziantep’in çevre yollarında çok daha yeşil bir Gaziantep için ilk etapta 165 bin ağacın dikimine başlandığını kaydeden AK Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin, “Gaziantep’in daha yaşanabilir bir şehir olması için yeşil alan çok önemlidir. Şehrimizin su miktarı düşük olduğu için ekstra bir çaba gerekiyor. Bu noktada belediyelerimiz yeşil alanları eskiye göre 3 kat arttırmıştır. Şahinbey Belediye Başkanımızın dediği gibi göreve geldikten sonra kişi başı yeşil alanı 5 kat arttırdık. Ama hedefimiz bir bu kadar daha artış sağlamaktır. Bunun için büyük bir seferberlik içerisindeyiz. Bir taraftan genel hükümet çalışmaları bir taraftan yerelde bizler şehrimizin kalkınmasında sürdürülebilir çevre, daha temiz ve yeşil bir şehir için el ele verip halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.