* İftiraların sonu yok. Sağlık bakanlığına devredilmemiş, inşaatı müteahhitte olan bir hastanenin ihalelerinden bahsediliyor.

* Mobilyacı kim? Sağlık bakanlığına devredilmemiş hastanenin ne ihalesi var? İhaleye de çıkmayacağım DMO yapacaktı.

* Benden sonra gelecek olan susmasın. 3 ay biri gelsin susmasın, 3 ay öbürü gelsin susmasın. Tabi bunların kapanma ihtimali var

Gaziantep günlerce onu konuştu. İstifasıyla gündem yaratan ve ardından kurumlarda yolsuzluk yapıldığı iddialarında bulunan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Abdulkadir Turgut, öyle şeyler söyledi ki, sağlıkta yolsuzluğun ayyuka çıktığını, bunların bilindiğini ama görmezden gelindiğini söyledi.

İstanbul'a döndüğünü ve öğretim üyeliği görevine yeniden başladığını söyleyerek yolsuzluklarla ilgili hukuken ne yapılması gerekiyorsa onu yaptığını belirten Turgut, "Kral çıplak dedim. İyi insanlarda kötüler kadar cesur olmak zorunda bu memlekette. Bence bu yolsuzlukları bir çok insan görüyor ama görmezlikten geliyor. Ben gördüğüm andan itibaren birçok hukuki işlem başlattım. Ve hukuki işlem başlattıktan sonra insanların bana karşı nasıl komplo yaptıklarını, örgütlendiklerini herkes biliyor" dedi.

KRAL ÇIPLAK DEDİM

Gaziantep'le ilgili çok fazla konuşmak istemediğini, akademisyen olarak kendi işine baktığını dile getiren Abdulkadir Turgut, "Ben üzerime düşeni yaptım. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, müfettiş talebinde bulunduk, devletimizde gereğini yapar. Mümkün olduğu kadar hizmet etmeye çalıştım. Yapılması gereken hukuken ne gerekiyorsa yaptım. Kral çıplak dedim. Bence bunu bir çok insan görüyor ama görmezlikten geliyor. İstifamın bunlarla ilgisi yok. Hukuki süreci ben 2-3 ay öncesinde başlattım. Ne kadar yolsuzluk varsa gördüğüm andan itibaren işlem başlattım. Ve ne olduysa ondan sonra oldu. Bu insanların nasıl komplo yaptıklarını, örgütlendiklerini herkes biliyor. Bir insan ben iyiyim demekle iyi olmuyor, masumum demekle masum olmuyor. Bunlar çoluk çocuğumuzun hakkı değil mi? Ben sağlıkçıyım. Birilerinin birşey söylemesi gerekiyordu. Başlattık arkasından ne gelirse gelsin. Benden sonra gelecek olan susmasın. 3 ay biri gelsin susmasın. 3 ay biri gelsin susmasın. Tabi bunların kapanma ihtimali var. Kötü örnek olmamak lazım. Çocuklarıma baban sağlam gitti sağlam geldi desinler. Ben bunun mücadelesini verdim, doğru işler yaptığıma inanıyorum. Boşuna iftira atmasınlar, kameralar var." diye konuştu.

GEREĞİNİ YAPTIM

'Bu memlekette çok yoksul gariban insanlar var, onlar bence hizmetin en iyisini hakediyor' diyen Turgut, "9 kardeş büyüdük, babam işçiydi, biz gerçekten 8-9 km yol yürüyerek ilkokula gittik, dereyi geçerken ayağımız su içinde kalırdı, çorabımızı sıkar, okula giderdik. Böyle bir hayat yaşadık. Kamuda birşeyleri güçlendirmeye çalışıyorsunuz. Sonuçta tabiki her yerde olduğu gibi yolsuzluklarda var. Bu yolsuzluklarla ilgili sonuçta uğraşıyorsunuz savcılığa suç duyurusunda bulunduk, müfettiş talebinde bulunduk. Süreci başlattık. Kurum bazında da kişi olarak da isim verdim. Benim koltuğuma yapışayım derdim olmadı. Çok yere başvuru yaptım. Garibana birazcık daha çok ulaşmaya çalışmak için sahaya çıkmak lazım. Hani geldiğimiz noktada 4 buçuk, 5 ay çalışmaya çalıştık. Günde 2-3 saat uyudum, çok takdir etmek edilmek gibi bir derdimiz yok. Bu devlet hizmeti. Devlet git hizmet et, halkının ayağına git dedi. Ben öyle algıladım gereğini yaptım" dedi.

KÖTÜ İNSANLAR HER YERDE VAR

Kötülerle ilgili adli süreci başlattığını anlatan Turgut, "Müfettiş talebinde bulundum sonuçta hukuken bir yerlere birşeyler yazıldığını düşünüyorum. Bir not düştük bir yerlere. İftiraların sonu yok. Sağlık bakanlığına devredilmemiş, inşaatı müteahhitte olan bir hasteninin ihalelerinden bahsediliyor. Mobilyacı kim? Sağlık bakanlığına devredilmemiş hastanenin ne ihalesi var? İhaleye de çıkmayacağım DMO yapacaktı. Devlet kendisi yapsın istedim. Devri yokki ihalesi olsun. Bütün ihaleler için talimat verdim Devlet Malzeme Ofisi'nden (DMO) yapsın dedim. Biz talep edeceğiz onlar kendi ihalelerini yapacak, bize en ucuz hangisini veriyorlarsa alacaklar. Onu bile ben sağlık müdürü olarak yapmayacaktım. Ama maalesef kötü insanlar her yerde var. Rant her yerde var. Ama iyi insanlarda kötüler kadar cesur olmak zorunda bu memlekette. Bizim gerçekten müdürlük gibi bir kaygımız yok. Bizi zaten oraya verende bizim o kaygımız olmadığı için yolladı. 3 ay 5 ay yaptım depresyona girdim öyle bir şey yok gerçekten. Bizde şu var 10 günse 10 gün, 20 günse 20 gün ama son güne kadar son saniyeye kadar devlete hizmet. Kul hakkı yemeden mümkün olduğu kadar yedirmeden hizmet etmek için çalıştım. Ve elimden geleni inanın yaptım" dedi.

KINA MESELESİ

Mümkün olduğu kadar hizmet etmeye çalıştığını söyleyen Turgut, "Tüp bebek yavaş gidiyordu hızlandırdık. Bende tüp bebek uzmanı olduğum için bastırdım. Yoğun bakım sayılarını artırdık. Çalışan memnuniyeti arttı, çalışanlar mutlu oldu. Abdulkadir Yüksel hastanesi hızlanacak inşallah. Operasyonlar vardı bunlarla ilgili çalışmalar yaptık. Arkadan hoş bir seda bıraktıysam ne mutlu bana. Eski il sağlık müdürü beni aradı. Buyurun dedim. Bana ulaşamadığını söyledi. Ne zaman randevu istediniz dedim. İlk geldiğinizde dedi. Haberim yoktu dedim. Bir hediyem vardı dedi. Ben İstanbul'a gelirseniz çay içmeye beklerim dedi. Israrla bir hediyeden bahsetti. Kına getirirsede hediye hediyedir. Geçmişi bırakıp geleceğe bakacağız, memlekette yapacak çok iş var. Benden iyi mutlaka insanlar var daha iyi niyetli, daha iyi çalışan insanlar gelsin. Çünkü bu bir bayrak yarışıdır. Yeterki kul hakkı, haram yemeyen birileri gelsin vatanını milletini, halkını seven insanlar gelsin" dedi. Meral KINACILAR