Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Türkiye’nin son dönemde sağlıkta büyük mesafeler kat ettiğini söyledi.
Güzelbey, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin sıra son dönemlerde Gaziantep de özel ve kamu sağlık kuruluşlarında önemli atılımlar yaptı. Belediyemizin hizmete sunduğu tıp merkezleri ve sağlık ocakları bu mesafenin anlaşılmasında çok büyük bir örnek teşkil ettiğini düşünüyorum” dedi.
Sağlığın insanların en temel ihtiyaçları olduğunu ifade eden Güzelbey, “Kaliteli ve sağlıklı hizmeti biz vatandaşımızın ayağına getiriyoruz, vatandaşımızın en temel ve zaruri ihtiyacının karşılanmasını sağlayan bu türden yaklaşımları, devletin sağlığa harcadığı her kuruşu her zaman destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Başkan Güzelbey, “Her zaman söylediğimiz gibi gerekli iradeyi hep birlikte ortaya koymalıyız. Yerel yönetimler olarak üzerimize düşenleri yapmaya gayret ediyoruz. Sağlık, belediye olarak öncelikli konularımız arasında yer almaktadır. Belediyemize bağlı sağlık ocakları ve tıp merkezlerimizde birçok branşta yüz binlerce hastaya tedavi hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Ayrıca, anne adaylarına verdiğimiz Ücretsiz Alo Doğum hizmetinden ise binlerce anne adayımız faydalanmaktadır. Belediyemize bağlı rehabilitasyon merkezlerinde sağlıklı bireyler, sağlıklı toplum yaratmak ve kentin sosyal rehabilitasyonuna katkı sağlamak adına verdiğimiz hizmetler bölgemiz başta olmak üzere ülkemizde örnek teşkil etmektedir” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Bu gelişmelerde emeği ve katkısı olan tüm sağlık camiası çalışanlarına teşekkür ediyor, 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla, çalışmalarını özveriyle sürdüren bütün hekimler, hemşireler, teknisyenler ve sağlık personelinin “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutluyorum.”