Selim Durum, İsa Ensari, Ömer Kantar, Yılmaz Çınar, Turgay Hoylu, Mesut Girişken, Bayram Doğan, Hakan Törer gibi deneyimli ve güzel bir ekiple yola çıktıklarını belirten Turgut Ercan, "Niyetimiz grubumuzdan çıkmak, mecliste sektörümüzü en iyi şekilde temsil etmek. Sektörümüzle ilgili çok güzel projelerimiz var. Proje kökenli bir ekibiz" dedi.

HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK

Selim Durum ile birlikte Gazetemizi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'ye gruplarından çıkmaları halinde yapacakları projeleri anlatttı. Hizmet için yola çıktıklarını aday olmalarında daha önceki dönemlerde sektörle ilgili hiç bir çalışmanın yapılmamış olmasının büyük bir etken olduğunu belirten Turgut Ercan şunları söyledi:"Grubumuzda 4 meclis üyesi 5 komite üyesi seçilecek. Güzel bir ekiple yola çıktık. Çıkış amacımız şimdiye kadar Ticaret Odası çatısı altında sektörümüzle ilgili yıllar itibariyle yapılması gereken birçok şeyin yapılmamış olması, sıfır bir faaliyetin olması. Bir şey yapılmamış olması bizi harekete geçirdi. Bunun sonucunda bir grupla aday olduk. Karşımızdaki adayın yıllardır aynı sektörün sözünü söylüyor oluşu ve sektöre dönükte somut hiç bir şeyin yapılmıyor oluşu bizi biraz daha şevklendirdi. Diğer meslektaşlarımızdan da olumlu tepkiler aldık, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Niyetimiz grubumuzdan çıkmak, mecliste sektörümüzü en iyi şekilde temsil etmek."

NELER YAPACAĞIZ?

Sektörle ilgili çok güzel projeleri olduğunu, projeci bir ekip olduklarını söyleyen Turgut Ercan, "Gaziantep'teki yapı fuarını daha da hareketlendirmek istiyoruz. Bütün meslektaşlarımızla yılda bir kaç kere biraraya gelmek istiyoruz. 1200 kişiyi oluşturuyoruz ama bunlar içerisinde bizdede değişik branşlarda müteahhit arkadaşlar var, altyapı müteahhiti arkadaşlarımız var, resmi taahhüt işlerine giren müteahhitlerimiz var, konut üzerinde çalışan müteahhitlerimiz var. Bu meslektaşlarımızı gruplara bölüp kendi ilgi alanlarına göre yurtdışı fuarlardan en yoğun şekilde faydalandırtmayı düşünüyoruz. Bütün büyük şehirlerde olupta Gaziantep'te olmayan yapı endüstri meslek lisesini Gaziantep'e kazandırmayı düşünüyoruz. Odanın ve odalar borsalar birliğinin bu konudaki fonlarını kullanmak istiyoruz. Sürekli eğitim merkezi açmak istiyoruz. Bu meslek yüksek okulu bünyesindede olabilir. Bütün taşeronlarımızı hem teknik, hem iş güvenliği konusunda eğitmek istiyoruz. Bu tip çok sayıda projemiz var bunlar şu ana kadar ne dillendirilmiş, ne ortaya konulmuş. Mevcut meclis koltuklarını işgal eden şimdiye kadarki arkadaşlarımız, bu görevi yapmamışlar, bu tip projeler ortaya koymamışlar. Biraz daha proje kökenli bir ekibiz, deneyimlerimiz var. Güzel şeyler düşünüyoruz, meslektaşlarımızın desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR