Gaziantep Fotoğraf Kültür Sanat Atölyesi (GFK) tarafından ‘portreler’ isimli fotoğraf sergisi açıldı.
Açılışa; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat ve fotoğrafçılar katıldı.
Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan sergide 11 fotoğrafçının fotoğraflarının sergilendiği ve yaklaşık 4 aylık bir çalışma sonucunda serginin açıldığı ve serginin 10 gün açık kalacağı belirtildi.
Sergi açılışı öncesi açıklama yapan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, elinden geldiği kadar insanların yanında olmaya çalıştığını belirterek, “Zamanı iyi yönetirseniz insanı severseniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden bir evlat olmaya bir idareci olmaya Şahinbey’in, Şehitkamillerin, Karayılanların ruhunu şat etmeye çalışan sanatçının büyüklüğünü bilen sanatçının önünde eğilen bir öğretmen çocuğu olarak saz çalan, resmi güzel yapan emekli öğretmen Hüsamet Turan’ın çocuğu olarak bir kaymakam kardeşiniz ve arkadaşınız olarak sizi çok seviyorum. Ben gönlümü adadım size. Gönlümde ne varsa dilimde onu söylüyor. Elimden geldiği kadar yanınızda, yakınınızda olmaya çalışıyorum. İnsanların yanında olmaya çalışıyorum. Onları kucaklamaya çalışıyorum. Küçükle küçük, büyükle büyük olamaya çalışıyorum” dedi.
Fotoğrafçı Halil İbrahim Tutak, sergi hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
“Sergide 11 arkadaşımın fotoğrafı var. Bu tamamen 4 aylık çalışma. Burada portre ve insan fotoğrafı üzerine yapmış olduğumuz çalışmaları sergiliyoruz. Gaziantep Fotoğraf Kültür Sanat atölyesinde dışa dönük ilk sergisi. Biz tamamen fotoğraf üzerine çalışıyoruz. Temel eğitimden başlayarak ileri düzey eğitimler portre fotoğrafı, doğa fotoğrafçılığı, sokak fotoğrafı gibi fotoğraf çalışması yapıyoruz. Bu çalışmada uzun süreli atölye çalışmalarımız sonucu ortaya çıkan ve oluşturduğumuz sergidir.”
Yapılan açıklamalar sonrası serginin açılışı yapıldı.