Ramazanın ilk gününde Antalya'nın Kemer ve Alanya ilçeleri ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki plajları yabancı tatilciler doldurdu. Hava sıcaklığının gölgede 32, deniz suyu sıcaklığının ise 26 derece ölçüldüğü Kemer'de tatil yapan yabancı turistler, denize ve kaldıkları otellerin havuzlarına girerek serinledi. Sıcaktan bunalan Norveç, Rus ve İsveçli turistler, plajları doldurdu. Bazı tatilciler kumsalda güneşlenirken, bazıları denize girerek yüzdü. Bazı tatilciler ise gezi tekneleriyle günübirlik turlara katıldı. Yabancı tatilciler sahilde vakit geçirirken, yerli tatilciler ise ramazan dolayısıyla otellerinde dinlenmeyi tercih etti.

Kemer'e 15'inci kez tatil için geldiğini belirten Norveçli Movten Reeve, ramazan ayının anlamını bildiğini, suya en çok ihtiyaç duyulan bir ay bulunduğumuzu kaydetti. İsveçli turist Rebecka Johansson ise ilk defa Kemer'e tatile geldiğini, gelecek yıl tekrar geleceğini anlattı.

PLAJLAR YABANCILARIN

Hava sıcaklığının gölgede 30, deniz suyu sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü Alanya'da ise dünyaca ünlü Damlataş ve Kleopatra plajları sabah saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Şezlonglara ve kumsala uzanan turistler güneşlendi. Sıcaktan bunalanlar ise denize girerek serinlemeyi tercih etti. Bazı tatilciler yürüyüş yaparken bir kısmı ise voleybol oynadı. Alanya Meteoroloji Müdürlüğü, ilçede en yüksek hava sıcaklığının hafta boyunca 32- 33 derece civarında olacağını kaydetti.

SU PARKLARI da DOLDU

Fethiye İlçesi'nde de benzer görüntüler yaşandı. Hava sıcaklığının gölgede 34, deniz suyu sıcaklığının 28 derece ölçüldüğü Fethiye'de sokaklar boşaldı. Yerli halk ramazan dolayısıyla evlerinde dinlenmeyi tercih ederken, plajlar, su parkları ve havuzlar yabancı turistlerle doldu. İngiliz ve Rus turistler tatilin keyfini havuz başında eğlenceli aktiviteler yaparak çıkardı. Kimileri su kaydıraklarından kayarak serinlerken, kimileri güneş kremini sürüp havuz başında sereserpe güneşlendi.

Fethiye'de tatilini geçiren İngiliz Alex Frew, "Ramazanın ilk günleri olmasından dolayı plajda kalabalık az gözüküyor. Ancak hava çok güzel. Sıcaklık ne fazla, ne de az. Harika bir havada tatil yapıyoruz. Ölüdeniz gerçekten bir cennet" diye konuştu.